Sointi Jazz Orchestra

Kuvat:

03.06.2016 14:09


Syntymä

SJO01

Rasmus Soini kokosi sävellyskonserttiinsa vajaat kolme vuotta sitten ison orkesterin. Onnistuminen innosti jatkamaan. Nyttemmin Sointi Jazz Orchestra on vakiinnuttanut toimintansa. Se tuottaa jatkuvasti uutta ohjelmistoa ja uusia produktioita. Yksi etappi sen toiminnassa on tämä sen esikoislevy, joka äänitettiin viime syksynä ja julkaistiin toukokuussa. Erikoista levyssä on, että se rahoitettiin osin joukkorahoituksella.

Syntymä kuvaa hyvin Soinnin omaksumaa linjaa. Soundiltaan ilmava levy  on musiikkinsa suhteen omavarainen, toisin sanoen Rasmus Soini säveltää ja sovittaa materiaalin sekä johtaa myös toteutukset. Orkesteri tarjoaa puolestaan musiikille oivan esityskoneiston, joka on pystyy toteuttamaan hyvinkin nyansoidusti kapellimestarinsa näkemykset.

Todellakin nyansseja musiikissa riittää, sillä Soini käyttää taitavasti normaalista big bandista poikkeavaa instrumenttivalikoimaa erilaisten sävyjen luomiseen. Orkesterin soundille ominaista on esimerkiksi paikoin hyvinkin jyhkeä alapää mukana olevan tuuban ansiosta.

Soini viljelee myös runsaasti saksofonisektion monien sivusoittimien mahdollisuuksia kehitellen niiden avulla monenlaisia, usein hyvinkin heleitä sointeja. Hyvä esimerkiki tällaisesta on levyn ainoa laulettu kappale, jossa laulajatar Stina Koistista tukee hyvinkin rikas orkesteritausta.

Soinnin kappaleiden on osin perinteisempää big band-musiikkia. Varsinkin avauskappale Pyörä edustaa tällaista. Mutta suurin osa sävellyksistä on monipolvisia teoksia, joissa soolot lomittuvat hyvin kirjoitettuihin osuuksiin.

Soolotilan suhteen levy on varsin demokraattinen, sillä soolotilaa on kaikkiaan yhdelletoista soittajalle. Odotetusti jo ennestään hieman nimeä saaneet muusikot erottuvat hienokseltaan muista, mutta todella hyvin jokainen soolotilan saaja täyttää paikkansa.

 

Teemu Mattson, Tomi Nikku, Jose Mäenpää, trumpetti, flyygelitorvi, Jasmin Afanem, trumpetti, flyygelitovi, huilu, Panu Luukkonen, Matti Vuolahti, pasuuna, Mikko Haanpää, bassopasuuna, pasuuna, Kenneth Ojutkangas, tuuba, bassopasuuna, Ilkka Hongisto, käyrätorvi, Petteri Hietamäki, altto- ja sopraanosaksofoni, huilu, Pekka Seppänen, alttosaksofoni, klarinetti, Frans Thomsson, tenori- ja sopraanosaksofoni, huilu, Janne Saarinen, tenorisaksofoni, oboe, Max Zenger, baritonisaksofoni, bassoklarinetti, Aleksis Liukko, piano, Kaisa Mäensivu, basso, Siiri Partanen, rummut, Stina Koistinen, laulu (6), Antti Kolehmainen, sello,(4), Rasmus Soini, musiikinjohto.

Äänitys js miksaus: Mikko Renfors. Äänitetty Kallio-Kuninkaalan studiossa 24.-25.10. 2015. Masterointi: Jaakko Viitalähde/Viitalähde Mastering

1. Pyörä   5:51
2. Tor  10:58
3. Vedenpinta väreilee 7:40
4. Taivaan merkit  14:37
5. Montako fiktiota on fakta? 6:51
6. Syntymäseudulleni  10:40
Kaikki sävellykset ja sovitukset: Rasmus Soini
Synnyinseudulleni : alkuperäinen teksti Sandor Petöfi, suomennos Otto Manninen ja Aale Tynni.

Takaisin

Artikkeli luettu 1173 kertaa

Translate »