Stefan ”Kilju” Lindblom

Kuvat:

26.02.2009 09:53


II

Lindblom Music 2008, SLCD-002

Vaasalainen basisti, kitaristi ja muidenkin instrumenttien taitaja Stefan ”Kilju” Lindblom on lahjakas ja arvostettu muusikko niin kollegojen kuin yleisönkin keskuudessa. Sen osoitti Doo-Bop Clubin pari viikkoa sitten täyttänyt yleisö, joka oli tullut kuuntelemaan ”Kiljun” uusimman levyn ”II” julkaisukonserttia.

Hänen ensimmäisensä  ”…just add water” ilmestyi 2004, ja tällä uudella levyllä kuullaan lisää taidokasta fuusiojazzia, funkia ja soulia. Nyt  on kokonaisuuteen lisätty enemmän myös 1970-luvun retromausteita. Toisin kuin melko nopeasti tehdyllä ensilevyllään, Kilju on nyt kehitellyt huomattavasti pidempään sävellysideoitaan ja työstänyt kokonaisuutta parisen vuotta. Ammattitaitoiset muusikot ovat äänittäneet osuutensa kotistudioissaan, ja johtajan huolellisen loppumiksauksen tuloksena voi nyt ihastella upeaa sähköistä äänimaisemaa. Kilju on myös näppärä kitaristi ja efektilaitteiden tyylikäs käyttäjä. Levyn sävellysten nimiin liittyy kiintoisia sattumuksia ja henkilöitä. Onpa viimeisimpään ”Mad dog Tannen” päässyt myös Kiljun koira.

Useita kertoja olen jo kuunnellut ykkösraidan, jossa sähköbasso ja oraaliset äännähdykset uniksena yhdessä scratchauksen kanssa luovat erikoisen äänimaailman. Mieltynyt olen myös  melodiseen kolmoseen, ”RV Texas”, jossa Peter Nordwall revittelee tuokion ”freetäkin” tenorillaan. Sen taustalla on muistoja kolmen kaveruksen keikasta Texasin Austinissa ja yhteismajoituksesta asuntovaunussa. Erityisansiona levyllä pidän kappaleiden huolella mietittyä järjestystä. Uudet saundit seuraavat toisiaan  yllättäen ja vaikuttavasti. (SL)

 

Stefan ”Kilju” Lindblom; el.basso, kitarat, ääni, huuliharppu, koskettimet, sävellykset, sovitukset, miksaus ja tuotanto; Tuukka Aitoaho, lyömäsoittimet; Stefan Jernståhl ja Mikael Svarvar,koskettimet; Peter Nordwall, tenorisaksofoni; DJ Short-E; Martin Kantola, masterointi Nordic Audio Labs.

1. Free Catfish Dinner  
2. Graveyard Blues  
3. RV Texas   
4. C.A.B.   
5. One for Haywood   
6. Mad Again   
7. Innovation   
8. Mad Dog Tanner

Takaisin

Artikkeli luettu 1176 kertaa

Translate »