Strandberg Project

Kuvat:

17.08.2018 11:24


Strandberg Project: Progressive Construction

Progressive Construction

Seacrest Oy, SCR1019

Liikkeellelähtö on leijuvaa etsimistä. Jossain, ei missään. Avaruudessa. Nuottien ja teemojen ajatusmaailmassa. Luomisen ja syntymän todistelussa. Siinä Raamatun alkukertomuksen plagiaatiossa…Mene ja tiedä…

Kakkosraidalla päästään sitten itse asiaan, sähköbassovirtuoosi Strandbergin imevän möreään äänimaailmaan. Murinaan, jonka saa alustakseen soivan illustraattisen hempeyden. Yhtälö, joka toimii makoisan hyvin. Kontrastikokonaisuus, jossa voimakkaat ristiriitaisuudet ovat saaneet käsiinsä silkkihansikkaat tai karvakintaat. Kuinka vain…

Strandbergin bassottelu on takuuvarmaa, tuttua paksukielten ja sähkön yhteisöä, jota herra on esitellyt jo vuosikymmeneniä. Lujanäppistä ja soinnikasta näpelöintiä, joka on mourunnut myös monien ulkomaanelävien konserttitaustana. Tällä levyllä tuo jymäkkyys sopeutuu yllättävän hyvin soittokumppaneiden hempeilyyn ja pehmeyteen. Herkkyysaste nousee kauniin melodisiin sfääreihin.

Tuota pehmokaunista taustaa maalailevat hienolla pieteetillä Strandberg Projectin alkuperäisjäsen, kitaristi Sami Virtanen. Sielukkuuden ylipappina toimii kiipparivelho Jukka Gustavson herkästi, mutta massiivisen laajakätisesti. Tenoristi-huilisti William Suvanne saa aikaan tuntoja ja hyvääoloa omilla soittopeleillään. Taustalla sutii ja kepittelee kalvotaiteilija Jartsa Karvonen. Erinomainen peruskokoonpano, joka saa myös muutamalla raidalla lisävahvistusta.

Kokonaisuuden perusideana on puolenvuosisadan takainen progemusiikki. Sen lisäksi levyllä funkkaillaan että piipahdellaan jazzin kategorioissa. Vanhassa vara parempi, todettiin aikoinaan sananparressa. Tämä levy todistaa sen omalta osaltaan mainiosti. Nykypäivään tuorestettunakin. Alkuperäisyyden hyvin säilyttäen.

Suvanteen puhallintyöstö kuorruttaa erinomaisesti tuota vanhaa peruskakkua. Hänen tenorinsa on Strandbergin bassottelun kanssa levyn punaistalankaa ylläpitävä elementti. Hienosti soitettu kokonaisuus, Unohtamatta huiluakaan.

Liekö nostalgiaa vaiko kunnioitus hyvin tehtyyn levykokonaisuuteen? Aivan sama sinänsä sille, sillä tämä levy saa verenpaineen normalisoitumaan ja ajatuksen seestymään. Lempeän realismin palaamaan ympäröivään. Tajunnanvirran reagoimaan pienten yksityiskohtien upeaan olemassaoloon….

Sinänsä yksinkertainen perusresepti, joka toimii makoisasti nykypäivään päivitettynä. Leppoisan nautittavaa ja rentouttavaa… melodisen herkullisena kokonaispakettina. (OR)

 

Jan-Olof Strandberg bass, keyboards, Sami Virtanen guitar, keyboards, Jukka Gustavson  keyboards, vocals, Jartsa Karvonen drums, percussion, William Suvanne tsax. flute
Feat. Felix Zenger beatbox (Busy Weekend), Tatu Turpeine: programing & keyboards (Busy Weekend & Lets Get Started Live), Perttu Siren claps & samples (Lets Get Started Live)

Recorded by: Sami Virtanen at SV Studios, Pete Asiala at Ambience Studios, Tatu Turpeinen at Sellosali Concert Hall and S.T Studio
Mixed by Sami Virtanen & Tatu Turpeinen (Lets Get Started Live & Busy Weekend)
Mastered by Tatu Turpeinen
Produced by: Jan-Olof Strandberg & Sami Virtanen

01. The Searchers Prelude (Gustavson) 1:33
02. The Searcher (Strandberg) 3:18
03. Under Construction (Strandberg)3:07
04. Freedom and Honor (Gustavson) 7:44
05. Wizard Samba (Virtanen) 4:27
06. Busy Weekend (Strandberg & Zenger) 2:59
07. Lets Get Started (Strandberg) 4:27
08. Freedom and Honor Part II (Gustavson)5:10
09. Chilin (Virtanen) 5:00
10. Lets Get Started Live (Strandberg) 2:10
11. Love Trusts (Gustavson) 6:02
12. The Searchers Departure (Gustavson) 2:47

Takaisin

Artikkeli luettu 532 kertaa

Translate »