Terho Keskitapio

Kuvat:

06.05.2020 12:27


Terho Keskitapio: My Blues Haert

My Blues Heart

Omakustanne, (EP), TKPRO-003

Levy on rovaniemeläisen kitaristin kolmas soololevy. Keskitapio on tunnettu enemmänkin jazzkitaristina. Muistan hänet soittamassa duona Petri Mäntynenän kanssa Django Reinhardt -tyylistä mustalaisjatsia vuosituhannen alun Ylläs Jazz Blueseilla. Sen jälkeen seurasi kaksi hyvää soololevyä jatsin merkeissä. Uudella levyllä Keskitapio on siirtynyt bluesin pariin ja innostunut jopa laulamaan. Eikä hän hassummin laulakaan.  Levyllä kuullaan nimenomaan bluesia, jossa jazz ja funk -mausteet ovat vahvasti mukana.

Avausbiisi Doing The Right Thing alkaa suoraviivaisella kitaroinnilla ja jatkuu lauluosuuden jälkeen Antti Lassilan rullaavalla pianolla.

My Blues Heart on hidas blues, jossa kitara on vahvasti esillä.

Like A Roller Coaster on rokkaava nopea blues, johon Lassilan piano antaa sopivasti potkua.

Jatsia Keskitapio ei ole täysin unohtanut, sillä jatsin vaikutus on kuultavissa etenkin levyn päätösbiisissä  Are You Ready For The Heat, joka on eittämättä levyn helmi. Instrumentaali, jossa Keskitapion kitara soi hienosti. Samaa voi sanoa Antti Lassilan uruista. Kun komppi toimii, niin lopputulos on nautinnollinen. Esko ”Uki” Ollilan congat piristävät rytmiryhmää sopivasti.

Levyn kokoonpanon Terho Keskitapio & The Blues Heart jäsenet edustavat Rovaniemen kokenutta blueskaartia. Heillä on kokemusta sellaisista lappilaisista bändeistä kuin Slim Butler, Wristshakers, Pepe Petranen Blues Band ja Raudaskoski Twins.  Ei sovi unohtaa myöskään Rovaniemi Big Bandiä.

Terho Keskitapio vastaa kaikista levyn sävellyksistä ja sanoituksista. Ei lainkaan hassumpi levy. Kyllä tätä kuuntelee ihan mieluusti. Jo vain kyllä, näin lappilaisittain ilmaistuna. Jos ulkomaisia vertauskohtia hakee, niin mieleen tulee äkkiseltään Robben Ford. Ei muuta kuin lisäbiisejä ja täyspitkää älppäriä tekemään. (EK)

 

Terho Keskitapio & The Blues Heart:
Terho Keskitapio – laulu, kitarat, Antti Lassila – piano ja urut, Hannu Raudaskoski – basso, Mikko Silander – rummut
Levyllä mukana myös: Ville Vitikka – taustalaulut (1,2 ja 3), Christian DeWüeb – tamburiini (2), Esko ”Uki” Ollila – congat ja tamburiini (4)

Äänitys: Ville Vitikka ja Mikko Ruokamo  
Miksaus & masterointi: Mikko Ruokamo 

1. Doing The Right Thing 3:34
2. My Blues Heart 4:08
3. Like A Roller Coaster 3:03
4. Are You Ready For The Heat 5:56.  

Linkki suoratoistopalveluihin: https://snd.click/keskitapio

 

Takaisin

Artikkeli luettu 480 kertaa

Translate »