The MUH Trio

Kuvat:

02.04.2017 12:07


The MUH Trio - Prague After Dark

Prague After Dark

JMood 015

Italialaisen pianistin Roberto Magrisin pitkä ammattilaisura muusikkona alkoi jo 1970-luvun lopulla ja siitä lähtien hän on kolunnut Euroopan jazzkenttää ristiin rastiin. Nykyään hän on ehtinyt vaikuttaa pitkään Yhdysvalloissa 2000-luvun alkupuolelta alkaen ja toimii nykyään mm. JMood levy-yhtiön taiteellisena johtajana Kansas Cityssä.

Hän kiertää esiintymässä edelleen ympäri maailmaa. Euroopassa hän soitteli aikoinaan paljon mm. entisessä Tšekkoslovakiassa ja tutustui siellä paikalliseen jazzelämään.  Yhteys tšekkiläisiin muusikoihin on säilynyt kaiken aikaa, mutta Magrisin uusimman levyn Prague After Dark myötä tämä yhteys avautuu tavallaan uutena paluuna yhteisille juurille.

Uuden eurooppalaisen yhtyeensä The MUH Trion hän on koonnut viime vuonna vanhojen tšekkiläisten muusikkoystäviensä kanssa. Kontrabasisti Frantisek Uhlir ja rumpali Jaromir Helesic ovat Robertolle tuttuja vuosikymmenten takaa. Trion erikoinen nimi tulee yksinkertaisesti kaikkien soittajien sukunimien ensimmäisestä kirjaimesta.  Vaikka nämä kolme veteraanimuusikkoa ovat tunteneet toisensa ja soittaneet yhdessä vuosikymmenet mitä erilaisimmissa yhteyksissä, niin tämä on heidän ensimmäinen yhteinen levytys yhtyeenä.

Levy palaa samalla hienolla kosketuksella uniikkiin jazzhenkeen, sellaiseen mistä jazzin perusta löytyy aidoimmillaan, harmonisena, rytmisesti toimivana ja missä se kuuluisa svengi on kohdallaan. Levyllä ei ole mitään erikoisia jippoja, vaan Magris saa trion toimimaan rehevän tuoreena ja pitää esityksen mukaansatempaavan vetoavana.

Alun toista tuntia kestävä 10 kappaleen jazzsanoma koostuu viidestä Magrisin ja kahdesta Uhrilin originaalista sävellyksestä sekä täydennyksenä kolmesta lainakappaleesta, mitkä eivät standardiasemasta huolimatta ole kovin tunnettuja.  Aloituskappaleina Magrisin Another More Blues and Uhlirin Nenazvana luovat heti bluespohjaisella seikkailevalla tyylillä mukavasti etenevän rytmihyrrän, mikä korostuu koko levyn matkan aikana. Viidentenä kappaleena oleva Don Pullenin Joycie Girl sisältää hieman tästä linjasta poikkeavia voimakkaampia ärhäköitä osioita, joista syntyy hetkellisesti vapauksia hakevaa rynnistystä.

Vaikka kyseessä on eläkeiässä olevien muusikoiden kokoonpano, niin levyllä esiintyy nuorekkaan oloinen ruudikkaan tiiviisti yhteen pureutuva kolmikko, joka haluaa näyttää, että ”täältä pesee” yhä edelleen. Levy on siistin puhdasveristä, lämminhenkistä ja tiivistunnelmaisen rauhallisesti etenevää hienoa perusjazzia, mitä on mukava kuunnella tilanteessa kuin tilanteessa.

Youtube linkistä https://youtu.be/RsJU9zJk56U voi kuunnella MUH trion Prahan Reduta -klubilla 13.10.2016 äänitetyn kokonaisen konserttipätkän. (JKi)

Roberto Magris: piano, Frantisek Uhlir: kontrabasso, Jaromir Helesic: rummut ja muut lyömäsoittimet.

Äänitys: Lukas Martinek, Yarda Helesic, 9. lokakuuta 2016, Studio Svarov, Tsekki. Miksaus: Robert Rebeck, Chapman Recording Studios, Lenexa, Kansas, USA. Masterointi: Aldo Borrelli, Audiomaster Studio, Cologno Monzese, Milano, Italia. Tuottaja: Frantisek Uhril. Vastaava tuottaja: Paul Collins. Kannen taiteellinen suunnittelu: Peter Sabach. Kuvaus: Bohuse Hacova. Kannen teksti: Edward Blanco. Julkaistu: alkuvuodesta 2017.

01. Another More Blues (Roberto Magris, TriesteLand Music/ASCAP) 5:46
02. Nenazvana (Frantisek Uhlir) 4:32
03. Third World (Herbie Nichols) 6:19
04. Prague After Dark (Roberto Magris, TriesteLand Music/ASCAP) 6:33
05. Joycie Girl (Don Pullen) 9:00
06. From Heart To Heart (Frantisek Uhlir) 5:31
07. Song For An African Child (Roberto Magris, TriesteLand Music/ASCAP) 5:54
08. A Summer’s Kiss (Roberto Magris, TriesteLand Music/ASCAP) 7:28
09. Iraqi Blues (Roberto Magris, TriesteLand Music/ASCAP) 7:19
10. In Love In Vain (Robin/Kern) 7:10

Kokonaiskesto 65:37

Takaisin

Artikkeli luettu 911 kertaa

Translate »