TORBEN WALDORFF

Kuvat:

21.11.2012 07:42

Artist Share ASO117

Tanskassa 1963 syntynyt Waldorff on opiskellut Berklee-opistossa 1982-84, ja on pikku hiljaa hivuttautunut soittamaan jazzin nimimiesten kanssa, niin kuin tälläkin levyllä.

Hän on säveltänyt kaikki levyn kappaleet, enkä tunnista mitään selviä nuottivarkauksia, vaikka musiikki on tutun ja miellyttävän kuuloista. Olemme perinteisen jazzin parissa ilman vapaita tai atonaalisia irtiottoja. Rytminä kvartetti käyttää paljon fuusiokomppia suorien vetojen ohella, ja muutamassa kappaleessa myös parittomia tahtilajeja. Waldorff soittaa kitaraa hieman paksummalla äänellä kuin esim. Pat Metheny vastaavanlaisilla levyillään, mutta ei konstaile muilla efekteillä. Sen sijaan hän venyttelee kieliä sekä sormilla että kammella enemmän kuin em. kollega. Efektiähän kuulee enemmän blues-johteisessa musiikissa, jota tällä levyllä ei ole ollenkaan.

Viimeiset raidat ovat tunnelmapaloja: ”Burtsong” on kaunis balladi tyyliin, jota 40 vuoden takainen fuusion maailmanmestari Jeff Beck (Wired) harrastaa nykyään, ja ”Country and Fish” on kuin John Scofieldin ja Charlie Hadenin kantrilevyltä.

Tämä levy on tehty kvartetin kiertueen jälkeen, joten yhtyesoitto sujuu hyvin.  Kappaleita kehitellään yhdessä vältellen stereotyyppistä soolojen jonoa. GaryVersace on säestänyt useaa huippukitaristia, ja kokemus kuuluu. Hienoja sooloja hän soittaa sekä pianolla että Hammond-uruilla.  Basisti Matt Clohesy on kivijalka, niin kuin epätarkka sanonta kuuluu, ja ankkuroi hyvin erilaiset rytmit.  John Wikan soittaa muutaman hillityn rumpusoolon, joissa vaihteeksi muut säestävät rumpalia riffikuvioin.

Levy kuulostaa monopuolisemmalta kuin tavanomainen pikkuyhtyekokoonpano antaisi olettaa, ja tästä lankeaa kiitos hyvälle yhteissoitolle sekä tuoreentuntuisille sävellyksille.

Waldorff asuu nykyään Tukholmassa, joten hänet voisi olla helppo saada Suomeen keikalle?

Torben Waldorf kitara, Gary Versace koskettimet, Matt Clohesy basso, Jon Wikan rummut

Äänitys: 5.4.2012  System Two, Brooklyn, NY

1. Circle and Up 10:33
2. You Here 8:14
3. Ginga 7:00
4. Fat #2 5:26
5. Poolside 5:19
6. Evac 9:19
7. Cutoff 5:00
8. Burtsong 6:32
9. Country and Fish 5:53

Säv.  Waldorff

 

 

Takaisin

Artikkeli luettu 702 kertaa

Translate »