TRIO BAREFOOT

Kuvat:

14.10.2009 18:27


BAREFOOT RECORDS BFREC 001

Kyllä vaan, perus pianotrio, piano, basso ja rummut yhdistelmä. Näitä on kuultu kymmenittäin ja suhtaudun aina pienellä varauksella uuteen samanlaiseen. Olipa miten oli. Jos pianon takana olisi vähän aikaa sitten edesmennyt Oscar Peterson, Brad Mehldau, Keith Jarrett tai kuka tahansa muu maailmanluokan pianisteista, muuttuisiko mikään.  Kaikki tällaiset huippuammattilaiset ja teknisesti taitavat pianistit osaavat soittaa ja tehdä hyvää musiikkia. Jos soitto kulkee kuitenkin perusperinteisen kaavan mukaan, niin kaikki tuntuvat enemmän tai vähemmän samanlaisilta. Tällä peruskokoonpanolla triosta on melko lailla vaikeata saada irti todellista särmää, ellei tyyli muutu radikaalisesti. Mikä sitten säväyttäisi. Irtautuminen perinteisistä kaavoista, siirtymällä kylmän viileästi freen ja avant-garden keinoja käyttäen uusille linjoille.

Tällä levyllä kuulemme 9 kappaletta, jotka ovat pääosin Ole Jonas Storlin käsialaa. Hänen sanotaan edustavan musiikillisissa linjauksissaan klassista avant-gardea. Ehkä sitten olen ihan pihalla tai väärillä linjoilla, mutta mielestäni ainakin ensimmäiset kolme raitaa ovat täysiveristä klassista pianon soittoa. ”The ugliest girl in town” herättää jo hieman mielenkiintoa, selvästi kovemmalla tempolla ja rytmiryhmän reilummalla ”tatsilla”. ”Larven Lars” ja ”Like you” palaavat kuitenkin samoille perinteisille linjoille. ”Bathtub blues” saa vuorostaan aikaiseksi hieman rennomman ja rullaavamman tunnelman.

Hyvää viihdyttävää pianotrioa on aina mukava kuunnella, vaikka en itse kyllä kovin suuria eroja vastaavissa levytyksissä löydä. Vähän tuntuvat samanlaisilta, ehkä paremmin musiikkialan ammattilainen voisi sanoa onko jokin toinen toistaan parempi. Todellisella ammattitaidolla tämä levy on kuitenkin tehty. Tämä on hyvää harmonista, melodista ja hermoja lepuuttavaa, klassista perusjazzia.  Se käy aivan hyvin taustamusiikiksi kotioloissa muita askareita tehdessä. Jos sinulla ei ole hyllyssäsi ns. ”perus pianotrion” levyä, niin tässä on sopiva tuote sen puutteen paikkaamiseksi, 55 min. hyvää rentouttavaa musiikkia hinnan katteeksi. Kaikesta huolimatta, ei voi mitään. Soitto on tarkkaa ja hyvin etenevää peruspianon soittoa, ei siinä mitään vikaa ole, mutta ei se vaan jaksa kiinnostaa.  (JKi)

 

Ole Jonas Storli, piano; Jesper Dyhre Nielsen, kontrabasso; Håkan Berre, rummut

Äänitys: Raidat 1,3,4,6,8,9 Barefoot Records Studio, Vestjyks Musikkonservatorium, Esbjerg, Tanska, 20.-21.01.2006, raidat 2,5,7 Jazzclub im Stellwerk, Hamburg, Saksa, Barefoot Records 02.03.2006.  Masterointi: Tuborg Studiet, Esbjerg, Ole Jonas Storli ja Ole Ellingsgaard. Tuotanto: Ole Jonas Storli. Kannen kuvat: Mogens Damm, lehtisen kuva: Jesper Dyhre Nielsen. Kannen suunnittelu: Håkon Berre. Julkaistu 2. toukokuuta 2006.

  1. Bye bye Dubai (Ole J. Storli) 7:19
  2. Lille pige (Ole J. Storli) 5:07
  3. Bånsull fra Hitra (Norw.trad.) 7:46
  4. The ugliest girl in town (H.Berre) 6:30
  5. Larven Lars (Ole J. Storli) 6:34
  6. Like you (Ole J. Storli) 5:56
  7. Bathtub blues (H.Berre) 4:46
  8. 26-6 (J.Nielsen) 5:06
  9. Sådan (Ole J. Storli) 4:54

 

Takaisin

Artikkeli luettu 620 kertaa

Translate »