Virva Quintet

Kuvat:

10.11.2016 15:02


Virva Quintet: Fly

Fly

ECD-201634

Minulle ennestään tuntematon laulaja Virva Immonen on tehnyt eestiläisen yhtyeensä kanssa hyvin mielenkiintoisen levyn, jonka tyyliä kutsuisin jazzlaulelmaksi. Hän on itse tehnyt musiikin ja sanat kaikkiin kappaleisiin lukuun ottamatta eestinkielistä ”Üksi merega”-piisiä, jonka on kirjoittanut Marie Under. Kolmella kielellä esitetyt tekstit ovat selvästi tavanomaista iskelmälyriikkaa tyylikkäämpiä.

Sävellykset ovat myös hyviä ja persoonallisia, joskaan en vielä ikivihreitä näistä ennustaisi. Yksi muistuttaa hieman Tasavallan presidentin toista albumia ja yksi Sarmanto-Hapuoja-yhteistyötä, mutta muut eivät, vaan kuulostavat ikään kuin originaaleilta. Jazzia ne selvästi ovat, ja sikäli eurooppalaista jazzia, että mitään bluesvaikutelmaa ei selvästi erotu. Tunnelma levyllä on silti lämpimän kutsuva.

Immonen laulaa puhtaasti ja ääntää sanat selkeästi kaikilla kielillä. Varsinaista scat-laulua levyllä on aika vähän, mutta joissain kappaleissa käytetään sanatonta ääntelyä sovituksissa, jotka soivat erittäin hienosti.

Yhtyeen instrumentalistit ovat päteviä, ja sooloilevat useampaan otteeseen. Rytmityksessä kuulemme yhden samban, pari fuusiokomppia, sekä modernia swingiä, joka oikeasti svengaa. Lupaava saksofonisti Keio Vutt vetäisee muutaman soolon harb-bop-tyyliin välttäen onneksi Coltrane-kliseet.

Erinomainen debyytti, jolle jään jännityksellä odottamaan jatkoa.

 

Virva Immonen vocals, Keio Vutt saxophones, Britta Virves piano, Siim Usin bass, Karl-Juhan Laanesaar  drums

1. Round And Round 5:49
2. Kaarnalaiva 5:56
3. Mr. Big Boss 4:19
4. Up In The Skies 4:50
5. There Will Be No Goodbyes 5:03
6. Ãœksi merega 6:18
7. Emerald City 6:00
8. Treasure Under Water 6:31

Released 19.2.2016

 

 

Takaisin

Artikkeli luettu 1315 kertaa

Translate »