West Yard Jazz Quartet

Kuvat:

28.08.2014 13:35


West Yard Jazz Quartet: Ostrobothnian Tales

Ostrobothnian Tales

Drumvoicerecords, dvrcd 002

Raippaluodossa kasvaneen ja nyt Skånessa asuvan lyömäsoittaja Anders Vestergårdin levy-yhtiö Drum Voice Records on tuottanut uunituoreen levyn. Sen nimi on Ostrobothnian Tales, ja cd:llä (dvrcd 002) soittaneen yhtyeen nimi on West Yard Jazz Quartet – englanninkielinen muunnos Vestergårdista.

Pohjanmaahan ja länsirannikkoon viittaa myös kvartetin jäsenistö: muutkin muusikot ovat siellä vaikuttaneita jazztaitureita. Pianisti on vaasalainen Mikael Jakobsson, kontrabasisti Pietarsaaresta kotoisin oleva Johnny Åman ja kitaristina on turkulainen Niklas Winter. Martin Kantola on äänittänyt, miksannut ja masteroinut levyn studiossaan Mustasaaren Karperössa.

Levyn 11 kappaleesta Vestergård on säveltänyt kuusi ja Jakobsson ja Winter molemmat kolme. Ne muistuttavat toisiaan melodisuudessaan ja lyyrisyydessään ja tuovat mieleen 1950-luvun kalifornialaisen länsirannikon valkoisten pikkuyhtyeiden tyylin.

Musiikki on taidokkasti yhteen nivottua ja kamarimusiikkimaista sekä soolot kypsän harkittuja. Rumpalin maukkaat ja monipuoliset perkussioefektit luovat musiikkiin jännittäviä lisämausteita, jotka voisivat joskus erottua paremminkin.

Vaikuttavia raitoja ovat hänen säveltämänsä Hidden Frog ja Triplet Waltz. Maanläheisempää jazzillista menoa on puolestaan Jakobssonin kirjoittamassa kappaleessa Echoes. Levyllä kuulee ”pohjoismaisuutta” pikku viittauksine kansansävelmiin.

Kokonaisuutena Ostrobothnian Tales on onnistunut ja uusia kuuntelukertoja ansaitseva näyte kvartetin jäsenten monipuolisuudesta. Useimmiten heitä on estradeilla kuultu toisenlaisissa jazzyhteyksissä.

Anders Vestergård drums, Mikael Jakobsson piano, Niklas Winter guitar, Johnny Åman bass

Recorded at Nordic Audio Labs, Finland 7 & 8 of August 2018

Recorded, mixed and mastered by Martin Kantola at Nordic Audio Labs

01. Hidden Frog (Anders Vestergård)  5:01

02. Struggle (Anders Vestergård)  4:04

03. Where Now? (Niklas Winter)  5:38

04. Invisible Changes  (Mikael Jakobsson)  4:50

05. Triplet Waltz (Anders Vestergård)  4:49

06. Echoes (Mikael Jakobsson)  4:17

07. Something Like It  (Niklas Winter)  4:42

08. I Remember (Anders Vestergård)  3:30

09. X-Directions (Anders Vestergård)  3:54

10. Olga (Anders Vestergård) 3:15

11. The Ark  (Niklas Winter)  5:27

Takaisin

Artikkeli luettu 1092 kertaa

Translate »