Wolfgang Haffner

Kuvat:

15.03.2020 14:54


Wolfgang Haffner: Kind of Tango

Kind of Tango

ACT Music, ACT 9899-2

Nyt  tangoillaan kevyin jazzelmin, ei millään tanssilavojen kumiteräsaapaspoljennoin. Asialla monikansallinen, saksalaisen rumpali Wolfgang Haffnerin kokoama yhtymä. Tuttuja osaajia niin Ruotsista, Ranskasta kuin Saksastakin. Tämän joukkion vierailijoina kuullaan muutamalla raidalla trumpettia, flyygelitorvea, saksofonia kuin lauluakin.  

Sievä, on lienee oikea sana, jolla musiikillista kokonaisuutta voisi kuvailla. Kokonaisuudesta puuttuu tuttu tangon tulisuus ja draama. Nyt tilalla on keveys ja sovitusten moninainen kirjo… syntyy oivan jazzikas kokonaisuus. Pehmeää softjazzia. 

Ei suinkaan uinuttava sisältöistä vaan mukavan leppoisaa, jossa herkulliset soolot kuorruttavat kokonaisuuden. Kitaristi Ulf Wakenius maalailee hienoa kuusikielistä kuultavaa. Nuori saksalainen pianisti  Simon Oslender saa luvan myös muutamaan maukkaaseen irtiottoon. Myös vierailijasaksofonisti Bill Evans herkistelee tyylillä. 

Itse Haffner täyttää rumpukalustoineen taustaa ja kokonaisuutta tasapainoisen täyteliäällä työstöllään. Lars Danielssonin basso kumisee tutun herkällä soinnilla luoden hienoa alustaa toisten tangoilulle. Myöskin komea jousittelu esimerkiksi Piazzolan Close Your Eyes and Listenissa on nannaa.  

Saksalaisen vibrafonisti Christioher Dellin nousee komeasti esiin edellämainitun mainitun kappaleen lisäksi mm. Kappaleissa Dando Vueltas, El Gato ja Para Tito. Nissää kytee oikeasti tangon syvin olemus että väkevän voimallinen tunteen palo. 

Ranskalaisen Vincent Peirantin osaamisen herkkyys ja väkevyys tulevat parhaiten esiin Piazzolan Liber tangossa. 

Vierailijat, erityisesti puhaltajat antoivat kokonaisuuteen erinomaisen lisäruiskeen tunnetta. Omanlaista herkkyyttä ja  ja syvyyttä. 

Levyn kappaleet ovat pääosin yhtyeen omasta kynästä lähtöisin js toimivat erinomaisen maukkaasti Piazzolan kumppaneina. Toki viime mainitun lainat ovat yhtyeen itselleen arraamia. 

Oman mainion laahustavan kunniamaininnan ansaitsee kaikkien tuntema ”Lankunparsijat”, La cumparsita. Sen askelvenytykset sopivat hitaammallekin tanssijalle. Wow, mikä laiskan jazzaava sovitus. 

Erinomaisen rauhoittava ja leppoisa tuokio tangojazzailua. Jazzailua, jossa on kuitenkin sopivasti tehoiskuja, joissa teosten pohjimmainen sielu ja tunteenpalo räiskyää. Kuitenkin niin, ettei se ärsytä ja hajoita kokonaisuutta. 

Aistikkaan hieno kokonaisuus, mieltä seestyttävä namupala… tangoillezza. (OR)

 

Wolfgang Haffner drums, Lars Danielsson bass & cello, Christopher Dell vibraphone, Simon Oslender piano, Vincent Peirani accordion, Ulf Wakenius guitar

Feat. Alma Naidu vocals, Sebastian Studnitzky  trumpet, Bill Evans saxophone (07 & 09), Lars Nilsson flugelhorn (03)

Recorded by Michael Dahlvid and Lars Nilsson at Nilento Studio, Gothenburg (Sweden), September 10 -11, 2019
Mixed and mastered by Lars Nilsson
Produced by Wolfgang Haffner 
Executive Producer & Curator: Siggi Loch

01. Tango Magnifique ( Lars Danielsson) 05:04
02. Tres Hermanos ( Wolfgang Haffner) 03:32
03. La Cumparsita ( Gerardo Matos Rodríguez) 03:23
04. El Gato ( Wolfgang Haffner & Simon Oslender) 05:29
05. Close Your Eyes And Listen ( Astor Piazolla) 04:17
06. Libertango ( Astor Piazolla) 04:06
07. Dando Vueltas ( Wolfgang Haffner) 04:34
08. Tango Cordoba ( Ulf Wakenius) 05:35
09. Respiro ( Wolfgang Haffner & Christopher Dell) 02:18
10. Chiquilín de Bachín ( Astor Piazzolla) 04:03
11. Para Tito ( Wolfgang Haffner) 03:16
12. Recuerdos ( Wolfgang Haffner) 04:10

 

Takaisin

Artikkeli luettu 194 kertaa

Translate »