Berghäll Triality: The Arctic

Kuvat:

08.02.2019 13:07


Berghäll Triality: The Arctic

Saksofonisti Joakim Berghäll johdattaa all-star trionsa Trialityn arktisen alueen äänellisiin maisemiin upean konseptialbumin myötä.

Joakim Berghäll – saksofonit, bassoklarinetti
Kalle Kalima
– kitarat
Kari Ikonen
– koskettimet

Saksofonien, bassoklarinetin, kitaroiden sekä moog-syntetisaattorin ja preparoidun pianon vapaa vuoropuhelu soittimiensa mestareiden käsittelyssä piirtää kuulijoiden sisäiseen avaruuteen kuvia pohjoisen erämaista sekä arktisten merien kuohuista. Eksoottinen soitinkombinaatio ja yhtyeen kokoonpano tekee julkaisusta merkittävän jo itsessään, mutta albumi on jo saanut ainakin kriitikot puolelleen jo ennen julkaisuaan. Rytmiryhmä loistaa poissaolollaan, mikä tekee musiikista vapaasti soljuvaa, mutta intensiivistä.

Alunperin pienpainoksena nimellä Berghäll-Kalima-Ikonen julkaistu levy pääsee nyt laajempaan levitykseen Eclipse Musicin julkaisuna. Yhtyeen konserttikiertuetta päästiin kuuntelemaan jo syksyllä 2018 ympäri Suomea, ja luvassa on lisää konsertteja toukokuussa järjestettävällä levynjulkaisukiertueelle. 21.-26.5.2019 pidettävän kiertueen yksityiskohdat julkistetaan myöhemmin.

Joakim ”Jusu” Berghäll on monipuolinen puhallinsoittaja sekä multi-instrumentalisti, joka on tullut tutuksi mm. Ismo Alangon yhtyeestä, Tsuumi Sound System -bändistä sekä Helsinki-Cotonou Ensemblesta. Hän soittaa myös useissa jazz-kokoonpanoissa sekä teatteriorkestereissa. Tällä hetkellä hänet voi nähdä esim. Helsingin Kaupunginteatterin uudessa Komisario Palmu -esityksessä.

Kalle Kalima on yksi kansainvälisesti menestyksekkäimpiä jazzkitaristejamme, joka on jo vuosia tehnyt töitä pääasiassa Keski-Euroopassa. Hän levyttää arvostetulle ACT-levymerkille, ja on omien levytystensä lisäksi tullut tutuksi mm. Kuu! -yhtyeestä sekä Tenors of Kalma -kokoonpanosta (yhdessä Jimi Tenorin kanssa.)

Kari Ikonen on arvostettu pianisti ja säveltäjä, jonka tuotanto tunnetaan ympäri Eurooppaa. Kari Ikonen Trio levyttää tällä hetkellä saksalaiselle Ozella -levymerkille. Ikonen sai arvostetun Yrjö-palkinnon vuonna 2014 vuoden jazzmuusikkona, ja hänen tunnetuimpia yhtyeitään ovat oman trionsa lisäksi Karikko, Gnomus, Trio Toffa sekä Ajaton Quartet.

BERGHÄLL TRIALITY
The Arctic

1. Nunam Iqua 8:31
2. The Battle of Hans Ø 8:02
3. Utqiagvik 9:15
4. Silent Sea 24:58

 

Takaisin
Translate »