Jussi Fredriksson Trio: !

Kuvat:

04.04.2018 14:11


Jussi Fredriksson Trio: !

Pianisti Jussi Fredriksson julkaisee uuden triolevyn ! 12.4. ja juhlistaa albumia levyjulkaisukeikalla Koko Jazz Clubilla Helsingissä samana päivänä, ja Flame Jazz -klubilla Turun Logomossa 18.5. Jussi Fredriksson Trio on Fredrikssonin, basisti Jori Huhtalan ja rumpali Mika Kallion muodostama ilmaisuvoimainen voimakolmikko, joka ihastutti musiikinystäviä edellisellä levyllään ?. Kysymysmerkistä siirrytään huutomerkkiin luontevasti trion musiikin kehittyessä entistä syvempään ja omaleimaisempaan suuntaan.

Albumi sai ennakkojulkaisunsa Saksassa viime syksynä, ja levy on saanut suitsutusta maan arvostetuissa medioissa, mm. Jazz Thingissä, Musik Magazinessa ja Hamburger Abendblattissa. Fredriksson on säveltänyt uuden levynsä materiaalin suureksi osaksi ollessaan taiteilijaresidenssissä Pariisissa.

– Kaikilla taiteilijoilla taitaa olla oma Pariisin-vaiheensa. Kaupungin kadut ja galleriat kaikuvat levyllä, ja omasta mielestäni mukaan tarttui hieman erilaista luovaa energiaa maisemanvaihdoksen myötä, Fredriksson naurahtaa.

Fredrikssonin sävellystyyli on vahvasti tarinallinen. Kappaleet soljuvat eteenpäin kiireettä, mutta intensiteettinsä säilyttäen. Trio soittaa yhteen hyvällä intuitiolla toistensa ideoita tukien, ja onnistuu tuomaan persoonallisia ja tuoreita sävyjä usein käytettyyn yhtyeformaattiin. Siinä missä edellinen albumi ? heitti ilmoille kysymyksiä, on lähempänä vakuuttavaa johtopäätöstä. Musiikki kumartaa Thelonious Monkin ja Ahmad Jamalin minimalismille – toisaalta kirpeät ja runsaat harmoniat iskevät voimalla. Kyvykäs trio vie musiikkia staattisista teemoista yllättäviin käänteisiin. Yhtyeen sointi on sulavan pehmeä, ja elastinen rytminkäsittely luo ilmaisuun syviä ulottuvuuksia.

Uusi levy julkaistaan nyt CD-muodossa ja myöhemmin tänä vuonna myös vinyyliversiona, joka yhdistää valikoidut palat albumeilta ? ja !.

Jussi Fredriksson (s. 1980) on monialainen vaikuttaja suomalaisessa jazzissa. Pianisti-rumpali-säveltäjää on kuultu mm. Jussi Fredriksson Trion, Nassaun Fasaanin ja Fredatorin riveissä, ja lisäksi Fredriksson on jättänyt lähtemättömän vaikutuksensa Turun jazz-elämään Flame Jazz -konseptinsa myötä. Turussa asuva Fredriksson julkaisee musiikkia oman Fredriksson Music -levymerkkinsä kautta ja pyörittää JazzHUG-kollektiivia yhdessä rumpali Jaska Lukkarisen kanssa.

”Schon erstaunlich, wie viel hochklassiger Jazz derzeit aus dem kleinen Finnland mit seinen gerade mal 5,5 Millionen Einwohnern kommt.”
– Hamburger Abendblatt

 

Jussi Fredriksson, piano, Jori Huhtala, basso, Mika Kallio, rummut

1. Spy
2. Brick By Brick
3. Maybe Tomorrow
4. Action
5. Mercurius
6. High

Sävellykset ja tuotanto: Jussi Fredriksson

Jussi Fredriksson Trio: !
Fredriksson Music CD / LP / DIGITAL (FRMCD022, julkaisupvm Suomessa 12.4.2018)
Jakelija: Playground Music

Jussi Fredriksson Trio live
to 12.4. klo 19 Koko Jazz Club, Helsinki
pe 18.5. klo 19 Flame Jazz: Logomo / Move1, Turku

http://jussifredriksson.com

Takaisin
Translate »