llmavoimien Big Band feat. Pepa Päivinen: Maisemakuvia Suomesta

Kuvat:

29.03.2019 15:36


llmavoimien Big Band feat. Pepa Päivinen: Maisemakuvia Suomesta

Ilmavoimien Big Band julkaisee 4. huhtikuuta uuden albumin Maisemakuvia Suomesta solistinaan saksofonisti Pepa Päivinen. Julkaisuformaattina on LP. Kokonaisuudella Ilmavoimien Big Band juhlistaa suomalaisen sotilasmusiikin 200. juhlavuotta.

Albumin sisältämä kokonaisuus koostuu säveltäjä Anssi Tikanmäen sävellyksistä – Maisemakuvia Suomesta -albumien teoksista. Teokset on sovitettu uudelleen ja ne on levytetty nyt ensi kertaa big band kokoonpanoa käyttäen. Ilmavoimien Big Bandin tilaamat sovitukset Maisemakuvista ensiesitettiin konsertissa musiikkimajuri Juha Ketolan johdolla marraskuussa 2017, jonka jälkeen ne päätettiin myös levyttää.

Anssi Tikanmäen vahvalla tuella ja myötäelämisellä Ilmavoimien Big Band haluaa kunnioittaa säveltäjän alkuperäisiä Maisemakuvia Suomesta -tuotantoa. Anssin sanoin ”Olen iloinen ja otettu saadessani Maisemakuva-musiikilleni uuden aluevaltauksen big band -tyylin puolelle Ilmavoimien Big Bandin ja Pepa Päivisen toimesta.”

Ilmavoimien Big Bandin solistina toimi puupuhaltimien moniottelija, multi-instrumentalisti Pepa Päivinen (s. 1955). Hän on ennakkoluuloton, rajoja rikkova multi-instrumentalisti, jonka maanläheinen soitto on yksi suomalaisen jazzin kulmakivistä. Hän hallitsee baritonisaksofonin lisäksi basso-, tenori- sekä sopraanofonin, klarinetin, bassoklarinetin sekä erilaisia huiluja. Hän on soittanut Jukka Tolonen Bandissa, osallistunut arvostettuihin Edward Vesalan Sound&Fury -työpajoihin vuosina 1984-85 ja 1989-97, sekä kuulunut 80-luvulta asti UMOn luottoartisteihin. Vuonna 2000 Päivinen palkittiin työstään Jazzliiton myöntämällä, arvostetulla Yrjö-palkinnolla.

Ilmavoimien soittokunta on perustettu vuonna 1977. Ilmavoimien soittokunnan kotipaikkana on Jyväskylän varuskunta Tikkakoskella. Soittokunnan tehtäviin kuuluu puolustusvoimien tilaisuuksien lisäksi monipuolinen konserttitoiminta sekä kotipaikkakunnallaan Jyväskylässä että Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pirkanmaan, Keski-Pohjanmaa ja Etelä-Pohjanmaan alueella. Soittokunnalle kertyy vuosittain yhteensä n. 120 esiintymistä.

Perustamisestaan lähtien Ilmavoimien soittokunnan tavoitteena on ollut kevyen musiikin, erityisesti big band -musiikin esittäminen. Ilmavoimien soittokunta on puolustusvoimien orkestereista ainoa joka on erikoistunut viihde- ja big band musiikkiin. Tiedostaen perinteiden velvoittavuuden ja arvon, Ilmavoimien soittokunta on määrätietoisesti ja kunnianhimoisesti edennyt big band –musiikin haasteellisella kentällä. Voidaan sanoa että Ilmavoimien soittokunnan big band onkin UMO:n rinnalla ainoa suomalainen ammattilaisista koostuva jazz-orkesteri.

Ilmavoimien Big Band on tuottanut omaa viihteellistä AALTO-konserttisarjaa Jyväskylässä vuodesta 2008. Sarjan konsertteja on vähitellen pyritty viemään kotikaupungin lisäksi myös muualle Suomea. Vierailijoina konserttisarjassa on nähty monipuolinen kattaus sekä koti- että ulkomaisia jazz- ja viihdemaailman tähtiä. Ilmavoimien soittokunnan päällikkökapellimestarina 1.7.2017 lähtien on toiminut musiikkimajuri Juha Ketola.

Levynjulkaisukonsertti: 4.4.2019 klo 21.00 Tavastia-klubi, Urho Kekkosen katu 4-6, 00100 Helsinki

 

Ilmavoimien Big Band – Maisemakuvia suomesta feat. Pepa Päivinen  
Solistit: Pepa Päivinen, saksofonit ja huilu
Kapellimestari: Juha Ketola
Tuottaja: Mikko Hassinen & Ilmavoimien soittokunta

Äänitys: Petri Majuri ja Jyri Riikonen, E-studio, 4.-8.2.2019
Mikasaus Speedy Saarinen, Mediagents Oy ja Mikko Hassinen
Masterointi: : Svante Forsbäck, Chartmakers Oy

Pepa Päivinen (flute, soprano saxophone, tenor saxophone, baritone saxophone)

Reeds
Mikko Suhonen (alto saxophone, flute, alto flute, soprano saxophone)
Aki Vänskä (alto saxophone, soprano saxophone)
Pekka Seppänen (tenor saxophone, flute, bass clarinet)
Mikko Tourunen (tenor saxophone, clarinet)
Juha Salonen (baritone saxophone, bass clarinet, clarinet)

Trumpets / flygelhorns
Jani Saaranen
Kimmo Vänskä
Eeva Tourunen
Giovanna La Mela

Trombones
Jussi Kosonen
Aaro Huopainen
Timo Raudasoja
Mikko Koskela

Rhythm section    
Sauli Hämäläinen (piano)
Esa Perämäki (guitar)
Vesa Pisto (bass)
Jussi Vikman (drums, percussion)

Merja Kokko (flute, piccolo)
Harri Pääkkönen (tuba)

 

Kannen suunnittelu: Tero Ahonen
Jakelija: Groovy Records / Playground

Copyright by Ilmavoimien soittokunta

 

Takaisin
Translate »