Orpana – Piispanen – Rauhala – Hannu: Holy Land – Live in Kangasala

Kuvat:

08.04.2014 13:36


Orpana - Piispanen - Rauhala - Hannu: Holy Land - Live in Kangasala

Tämän levyn julkaiseminen juontaa juurensa tamperelaisen jazzelämän pieneen menestystarinaan. Tampereella, Emil Aaltosen museolla eli Pyynikinlinnassa on pari vuotta tehty jazzkonserttisarjaa vaihtuvin teemoin. Ohjelmistot ovat vaihdelleet suomalaisista jazzsäveltäjistä bossa novaan, ja konsertit ovat olleet hyvin suosittuja. Yhden konsertin teema vuonna 2012 oli spirituaalien – vanhojen afroamerikkalaisten ja osin eurooppaisperäisten hengellisten sävelmien – ja jazzin kohtaaminen. Konsertti oli menestys, ja tästä syystä suunnilleen sama ohjelmisto esitettiin myös kahdessa konsertissa Kangasalla vuoden 2013 aikana. Näistä konserteista syntyi ääniteknikko Markus Pajakkalan ammattitaidolla levy Holy Land, joka lienee melko ainutlaatuinen julkaisu suomalaisen jazzin joukossa.

Konserteissa ja levyllä musiikista vastaa aktiivisista ammattimuusikoista koostuva jazzyhtye.

Masa Orpana (saksofonit)

Arto Piispanen (piano)

Lauri Hannu (kitara)

Ville Rauhala (kontrabasso)

Yhtyeen jäsenet ovat vaikuttaneet mm. kokoonpanoissa Black Motor, Anssi Tikanmäen orkesterit, Rakka, Tampere Big Band, Pauli Hanhiniemi & Hehkumo, Olmarin Unioni, Kajaani-Kvartetti, Late’s Brutal Mono, Groovy Eyes ja Honky Tonk Men sekä studio-, freelance- ja teatterimuusikoina ja opetustehtävissä. He ovat myös esiintyneet eri yhtyeissä festivaaleilla ja klubeilla eri puolilla Eurooppaa ja Yhdysvaltoja ja tehneet yhteistyötä monien alan koti- ja ulkomaisten huippujen kanssa.

Levyn ohjelmisto koostuu vanhoista spirituuaaleista ja jazzsävellyksistä, joissa on kuultavissa hengellisen musiikin kaikuja. Improvisaatio on vahvasti läsnä, kappaleiden tunnelmaa kunnioittaen.

HOLY LAND

Live in Kangasala

Orpana – Piispanen – Rauhala – Hannu

Lusti Music & Arts,  LUSTICD 011

KAPPALEET:

The Holy Land

Yeild Not

Just A Closer Walk With Thee

Hard Times

Laululintu

Will The Circle Be Unbroken?

Go Tell It On The Mountain

Amazing Grace

Holy, Holy, Holy

Takaisin
Translate »