Mopo

Kuvat:

28.03.2014 12:32


Beibe

Texicalli TEXCD 128

Muutama vuosi sitten aloittanut Mopo on jo ehtinyt saavuttaa kotiman lisäksi kansainvälistäkin mainetta mm. Englannissa. Yhtyeen saksofonisti Linda Fredriksson on myös huomioitu arvostetulla Kritiikin kannukset-palkinnolla.

Mopo mainio esimerkki persoonallisen ilmaisun kehittäneestä kokoonpanosta. Sen musiikissa on paikoin hyvinkin aggressiivinen punkia lähentyvä siekailematon asenne. Se tulee tällä levyllä parhaiten esiin niissä kappaleissa, joissa Fredriksson räimii baritonilla raskaasti jyskäävän kompin tukemana.

Mutta rytinän lisäksi tältä yhtyeen toiselta levyltä löytyy herkempiäkin hetkiä, esimerkiksi kaunis balladi Luonto kutsuu, josta trio on rakentanut komeasti kaartuvan teoksen. Linda soittaa baritonin lisäksi myös alttoa, jolla hänen soitossaan voi kuulla varhaista Ornette Colemania lisättynä mikkoinnamaisella päristelyllä.

Beibe on kestoltaan lyhyt, alle 40 minuuttia. Mutta hyvä näin, sillä kappaleiden pidentäminen olisi ollut turhaa. Näin kokonaisuus toimii paremmin.

Linda Fredriksson, saksofonit, perkussiot,ääni, Eero Tikkanen, basso, perkussiot, ääni ja Eeti Nieminen, rummut, perkussiot, ääni. Stina Koistinen, laulu (10).

Äänitys ja miksaus: Abdissa Assefa. Masterointi: Paul Saastamoinen.

01. Beibe  (Mopo)

02. Supersankarit  (Fredriksson)

03. Lisää Koiria  (Nieminen)

04. Ei se ole kuin hattu, minä vain ajattelen  (Tikkanen)

05. Luonto kutsuu  (Tikkanen)

06. Future 100  (Mopo)

07. Hevi metal  (Tikkanen)

08. Muuli  (Mopo)

09. Hermannin herkku  (Fredriksson)

10. So I Won’t Hear You Go  (Fredriksson-Koistinen)

Takaisin

Artikkeli luettu 1159 kertaa

Translate »