Aki Rissanen // Jussi Lehtonen Quartet with Dave Liebman –levynjulkistus

Kuvat:

12.08.2014 15:51


Dave Liebman

Aki Rissanen // Jussi Lehtonen Quartet solistinaan legandaarinen amerikkalainen saksofonisti Dave Liebman julkaisee debyyttialbuminsa saksalaisella Ozella Musicilla levynjulkaisukonsertissa Koko Jazz Clubilla 16.8. Kovassa nosteessa olevin suomalaismuusikoiden yhteistyö Liebmanin kanssa on ehdottomasti yksi vuoden jazztapauksista!

Liebmanin pitkä ja maineikas ura jazzmuusikkona on muokannut taiteilijasta yhden nykymusiikin vahvimmista äänistä. Yhteistyö jazzhistorian suurimpien artistien kuten Miles Davis, Chick Corea sekä Elvin Jones kanssa nosti hänet 1970-luvulla suuren yleisön tietoisuuteen. Liebman on nyt ollut jazzmaailman huipulla yli 40 vuotta esiintyen sadoilla levytyksillä. Monipuolista taiteilijaa on kuultu lukuisissa pienyhtyeissä, soolosaksofonistina sekä myös sinfoniaorkesterien solistina. Hän esiintyi myös nykyisen Koko Jazz Clubin avajaisissa vuonna 2012.

Aki Rissanen

Aki Rissanen

Kvartetin levy on Rissasen saksalaisen Ozella Musicin tuoreen kolmen levyn sopimuksen ensimmäinen julkaisu. Rissanen kertoo

– Suomalaiselle jazzmuusikolle oman musiikin julkaiseminen ulkomailla on edelleenkin haasteellista. Olen julkaissut aikaisemmin levyjäni amerikkalaisella ja ranskalaisella yhtiöllä, mutta vasta nyt tuntuu siltä, että yhteistyö Ozella Musicin kanssa voi todella avata ovia Suomen rajojen ulkopuolelle. Koen että kolmella levyllä seuraavien kolmen vuoden aikana pystyn esittelemään musiikillista visiotani laaja-alaisesti. Lisäksi yhtyelevyjäni tukemaan ajoittuu sopivasti toisen pianosoololevyni julkaisu alkuvuonna 2015 ruotsalaisella Ilma Records– levy-yhtiöllä.

– Ensimmäiseksi projektiksi valikoitui pitkäaikainen haaveeni levyttää Dave Liebmanin kanssa. Hänen ilmaisunsa ja sävelkielensä on vaikuttanut minuun vahvasti opiskeluajoistani lähtien. Keväällä 2013 haave toteutui, kun yhdessä rumpali Jussi Lehtosen kanssa perustimme uuden yhtyeen, jolle järjestimme levytyssession YLEn maineikkaassa M1-musiikkistudiossa ja soitimme kiertueen Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Liebman oli erittäin tyytyväinen lopputulokseen ja toivoi yhtyeelle jatkoa. “Fantastic recording- so exciting and deep shit!”

Koko Jazz Club 16.8.2014 klo 21.00

Ovet auki klo 20.00

Liput 20 / 15 euroa

Lisäksi yhtye konsertoi

17.8.2014 Turku Jazz In Flames 2014 @ Ravintola Koulu 

Klo 16.00 Aura Flow

Klo 17.30 Aki Rissanen // Jussi Lehtonen Quartet with Dave Liebman (USA)

Liput 25/20€ (Lippupalvelu)

Takaisin
Translate »