Carmen Souza Suomeen maaliskuussa

Kuvat:

26.11.2015 20:59


Carmen Souza

Kapverdeläiset juuret omaava karismaattinen jazzlaulajatar Carmen Souza saapuu kiertueelle Suomeen maaliskuussa. Viimeksi Helsingin Juhlaviikoilla 2011 loppuunmyydylle katsomolle esiintynyt Souza nähdään Turun Logomossa 3. maaliskuuta, Helsingin Kulttuuritalossa 4. maaliskuuta ja Tampere-talossa 6.3.2016.

Souza yhdistää musiikissaan perinteisiä kapverdeläisiä rytmejä nykypäivän jazztulkintoihin. Hänen esityksissään ovat pinnalla intiimit ja akustiset sävyt, joissa kohtaavat menneisyys ja nykyisyys sekä afrikkalaisuus ja muu maailma.

Vuonna 1981 Lissabonissa syntyneen Carmen Souzan suku on lähtöisin Afrikan rannikolta Kap Verden saarelta – samalta alueelta, josta legendaarinen laulajatar Cesária Évora nousi aikoinaan maailmanmaineeseen. Souza kasvoi kaksikielisessä perheessä, jossa portugali ja Kap Verden kreoli sekoittuivat sulassa sovussa toisiinsa.

Nuoruusvuosinaan Souza lauloi gospelkuorossa ja sai sieltä ensimmäiset laajat musiikilliset vaikutteensa. Syvästi hengellinen Souza on siitä asti kokenut, että musiikki on hänen missionsa hyvän tahdon levittämisessä ihmisten keskuuteen. Hän on kertonut olevansa etuoikeutettu saadessaan esiintyä yleisöille ja tuottaa heille hyvää mieltä.

Souzan tuottaja, basisti Theo Pascal, huomasi hänen taitavat kykynsä ja vei hänet jazzin ja fuusion maailmaan. Yhteistyön tuloksena syntyi 2000-luvun puolivälissä debyyttialbumi Essênha Cabo Verde. Levy sai ylistävät arviot ja vei Souzan esiintymään Reading Festivaliin, jossa hän teki lopullisen läpimurtonsa.

Nyttemmin Souza on esiintynyt kaikilla tärkeimmillä festivaaleilla ja on kansainvälisesti arvostettu laulajatar, kitaristi ja pianisti. Suomeen hän saapuu maaliskuussa mukanaan yhtyeensä, jossa soittavat Theo Pascal (basso, kontrabasso), Shane Forbes (rummut) ja Nathaniel Facey (saksofoni).

 

Carmen Souza Turun Logomossa 3. maaliskuuta klo 19.00, Helsingin Kulttuuritalossa 4. maaliskuuta klo 20.00 ja Tampere-talossa 6.3.2016 klo 19.00.

Liput maksavat Turkuun ja Tampereelle alkaen 46,50 ja Helsinkiin alkaen 49,50 euroa. Turkuun ja Tampereelle lippuja on saatavilla Menolipun lisäksi Lippupisteestä, Helsinkiin Lippupalvelusta.

Kiertueen tuottaa Eastway Live

 

 

 

Takaisin
Translate »