Dresdenissä kuullaan suomalaista dixietä

Kuvat: Festivaalien kotisivut

21.12.2014 10:20


Brassia taustalla Frauenkirche

Helsinkiläinen Acoustic Dixie Six on kutsuttu Dresdenin 45. Dixieland Festivaaleille 13. -17.5.2015. Vuonna 1971 perustettu tapahtuma on Euroopan suurin perinnejazzfestivaali. Juhlavuoden kunniaksi Dresdeniin on tulossa 45 bändiä eri puolilta maailmaa. Ne tuottavat yhteensä yli 300 tuntia konsertteja saleissa, klubeissa, puistoissa ja jokilaivoilla. Festivaalit huipentuvat lauantaina pidettävään Jazzmeile-paraatiin Dresdenin keskustan läpi.

Suomalainen Dixieland aloitti Dresdenin valloituksen vuonna 1974. Silloin festivaaleilla esiintyi ”Die Downtown Dixie Tigers (DDT Jazzband) aus Finland”. Vuoden 1976 festivaaleilla soitti Finnish Dixieland All Stars, jonka runkona oli DDT:n miehistö. ”Swengin Vanhemmat Valtiomiehet” osallistuivat myös kymmenennelle festivaalille vuonna 1980.

Acoustic Dixie Six, Niklas Andersson (tpt),  Bengt-Ove  Fagerhed (tb), Olli Salmi (cl), Petri Tötterman  (bjo), Marcus Weckström, (tba) ja Samu Laiho (d).

Acoustic Dixie Six,
Niklas Andersson (tpt), Bengt-Ove Fagerhed (tb), Olli Salmi (cl), Petri Tötterman (bjo), Marcus Weckström, (tba) ja Samu Laiho (d).

Legendaarinen East Bottom Dixiemen vieraili Dresdenissä vuonna 1981. Toinen tehokas ”tuholaismyrkkymme” Polaris Celebration Band hurmasi saksalaisyleisöä vuonna 1984 sekä 20. tapahtumassa vuonna 1990. Acoustic Dixie Six on esiintynyt Dresdenissä aiemmin kaksi kertaa vuosina 2006 ja 2007.

Nimensä mukaisesti festivaalien ohjelmisto on pääasiassa dixielandjazzia. Mukana on genren huippubändejä ja solisteja niin Euroopasta kuin jazzin emämaasta Yhdysvalloista. Festivaaleilla on sekä maksullisia konsertteja että runsaasti myös ilmaistapahtumia.

Vanha kulttuurikaupunki tuhoutui toisen maailmansodan loppuvaiheissa lähes täysin. Festivaalien perustamisen aikoihin 44 vuotta sitten sodan tuhot olivat vielä näkyvissä. Tänä päivänä Helsingin kokoinen Dresden on todella kaunis ja vihreä kaupunki. Siellä on jazzin lisäksi paljon muutakin koettavaa ja nähtävää.

Matka Vekka Oy järjestää Suomen Perinnejazz ry:n jäsenille ja dixien ystäville matkapaketin juhlafestivaaleille 13 -18.5.2015, tarjous 20:lle nopeimmalle. Paketti sisältää reittilennot Helsinki-Berliini-Helsinki, bussikuljetukset, 2 tunnin kaupunkikierroksen Dresdenissä suomalaisen oppaan johdolla, majoitus 5 vrk historiallisen keskustan ***Star Inn Dresden hotellissa aamiaisella.

Hinta 630 eur/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa ja 787 eur/hlö yhden hengen huoneessa + 12 eur / lasku.

Tiedustelut ja varaukset Anne Lilja, puhelin 020 120 4933, sähköposti anne.lilja@matka-vekka.fi. Viimeinen ilmoittautumispäivä 26.1.2015.

Pääsyliput maksullisiin konsertteihin voi kukin tilata itse netistä mieltymystensä mukaan, käytössä ei ole useamman päivän festivaalipasseja. Lisätietoja festivaaleista löytyy: http://www.dixielandfestival-dresden.com/ ja http://www.kig-dresden.de/

Takaisin
Translate »