”Ei nimi jazzia pahenna”

Kuvat: BRB.n kotisivut

12.03.2018 17:40


Birger Lindström

– Perustin Birger´s Ragtime Bandin keväällä 2011. En itse halunnut, että nimeni olisi osa bändin nimeä, mutta muut jäsenet äänestivät minua vastaan. Emmehän soita Scott Joplin-tyylistä pianomusiikkia kuten esimerkiksi The Entertainer, sanoo BRB:n leader Birger Lindström.

– Olin ajatellut, että nimi voisi olla ”Classic Jazz Band”, ”Nostalgic Jazz Band, ”Vintage Jazz Band” tai jotain vastaavaa. Bändin jäsenet ehdottivat siis nimeksi ”Birger´s Jazz Band”. Vähän myöhemmin sain ajatuksen, että ”Birger´s Ragtime Band” olisi parempi nimi kahdestakin syystä. Ensimmäiseksi on olemassa tunnettu Irving Berlinin kappale ”Alexander´s Ragtime Band”. Toiseksi ja ehkä tärkeämpi syy oli, että revival-aikakaudella 1940-1960-luvuilla esimerkiksi George Lewis käytti nimeä ”George Lewi´s Ragtime Band”.

Birger Lindström (s.1947) kiinnostui jazzista 1950- ja 60-lukujen taitteessa, jolloin Euroopassa elettiin suurta dixieboomia. – Aloitin esiintymiset jo oppikoulussa ja perustin oman bändin heti kun olin saanut klarinetin. Meillä oli aika paljon tanssikeikkoja, ei vain kouluissa, vaan myös monissa tanssipaikoissa Läntisellä Uudellamaalla.

Birger´s Ragtime Band

Lindström muutti 1982 Ruotsiin Lundiin ja jatkoi siellä aktiivisesti jazzin harrastusta. Hänen bändinsä Groveyard Groovers Jazz Band voitti 1987 Ruotsin mestaruuden (Swedish Open i Glad Jazz). Edellisenä vuonna hän sai solistipalkinnon samassa kilpailussa. Lindström palasi Suomeen vuonna 2000 ja on soittanut oman BRB:n lisäksi monissa kokoonpanoissa.

Birger´s Ragtime Band ja Charlotta Kerbs esiintyvät  to 15.3 klo 18.00 Tammisaaren lähetyskirkossa ja ti 20.3 klo 18.30 Hard Rock Caféssa Helsingissä. Tarkemmin Jazzrytmien kalenterissa.

Birger´s Ragtime Band: Birger Lindström (leader, cl), Robert de Godzinsky (pno, voc), Pekka Sarmanto (b), Jukka Järvelä (bjo), Sven-Erik Krogius (dr washboard) ja Charlotta Kerbs (voc),

 

Takaisin
Translate »