Erik Lindströmin rahaston apuraha Héctor Lepelle

Kuvat: Musiikkiarkisto

31.05.2017 17:37


Erik Lindströmin rahaston apurahan saaja Héctor Lepe irrottelee

Musiikkiarkiston yhteydessä toimivan Erik Lindströmin rahaston 2000 euron suuruinen apuraha on myönnetty kitaristi Héctor Lepelle. Apuraha on tarkoitettu Yhdysvaltain opintomatkaa varten. Apuraha luovutettiin 30.5.2017 Helsingissä pidetyn JaZZanti konsertin yhteydessä, jossa esiintyi Bowman Trio.

Héctor Lepe on syntynyt Meksikossa. Hän aloitti klassisen kitaran opinnot 13-vuotiaana. Myöhemmin Lepe opiskeli pop/jazz musiikkia muun muassa Mexico Cityssä. Muutettuaan Suomeen Lepe opiskeli Metropoliassa muusikon koulutusohjelmassa 2013–2015, jonka jälkeen hän siirtyi Sibelius-Akatemian jazzosastolle. Lepe soittaa tällä hetkellä esimerkiksi Rinta–Lepe–Heinola-triossa, Zenger–Lepe-duossa, Aapo Heinosen kvintetissä sekä Kadi Vijan triossa.

Musiikkiarkisto (www.musiikkiarkisto.fi) kerää, säilyttää ja tarjoaa suomalaiseen populaarimusiikkiin liittyvää aineistoa ja tietoa. Arkistoaineistoa on yli 600 hyllymetriä.
Musiikkiarkiston aineistojen runkona ovat musiikkialan toimijoilta sekä musiikin tutkijoilta ja -harrastajilta saadut luovutukset kuten äänitteet, videot, valokuvat, haastattelut, nuotit, käsikirjoitukset, musiikkilehdet, musiikkikirjat, sopimukset ja kirjeenvaihto. Musiikkkiarkiston aineistot kattavat merkittävän osan suomalaista musiikki- ja kulttuuriperintöä.  Joukossa on runsaasti julkaisematonta aineistoa.

Musiikkiarkiston yhteydessä toimivan Erik Lindströmin rahaston alkupääoman on lahjoittanut Erik Lindström (1922–2015) ja sitä kartutetaan lahjoituksilla. Rahasto on tarkoitettu nuorten suomalaisten jazzmuusikoiden opiskelun tukemiseen ensisijaisesti ulkomailla.

Takaisin
Translate »