Foorumin säännöt

Kuvat:

23.07.2009 14:08

1 ) Asiallinen kirjoitustyyli

Jokaisen kirjoittajan on syytä pitää mielessä asiallinen kirjoitustyyli. Esim. kirosanoilla täytetyt viestit poistetaan poikkeuksetta.

Aiheen otsikon tulee kuvata viestin asiasisältöä parhaalla mahdollisella tavalla. Tarkoituksena otsikoissa on ilmaista, mitä aihe/asia-aluetta viestin sisältö käsittelee. Joten ei otsikoita ”Mitens tämä”, ”Ei toimi”. ”Mitäs mieltä”, ”Apua”, ”Tämä ei toimi” tyylisiä aiheen otsikoita emme suvaitse foorumissamme.

Kaikkien foorumin käyttäjien kannalta olisi myös suotavaa, että viestjä ei kirjoiteta isoilla kirjaimilla. Viestejä kirjoitettaessa on siis hyvä muistaa normaalin hyvän suomen kielen säännöt eli myös kappalejaot, välimerkit sekä isot ja pienet kirjaimet.

2 ) Kirjoita asiasta

Pääsääntö kirjoituksien sisältöön on ”Kirjoita asiasta, älä ihmisistä ”. Poistamme välittömästi kaikki herjaavat tai asiattomat viestit koskien ketä tahansa henkilöä.

On siis syytä muistaa, että keskustelufoorumi on ennen kaikkea julkinen keskusteluareena, joten täällä ei suvaita herjausta sen enempää kuin muillakaan julkisilla keskustelupalstoilla.

Lisäksi poistamme harkintamme mukaan muutkin asiattomat viestit.

3 ) Oikean alueen valinta

Jotta foorumin jakamisesta moneen eri alueeseen olisi mitään hyötyä, on tärkeää, että valitset kirjoituksellesi sen alueen, jonne se kuuluu.

Kun kysymäsi asia on ratkaistu

Jos olet viestiketjun aloittaja ja kysymäsi asia selviää, on toivottavaa että muokkaat viestiketjun ensimmäisen viestin otsikkoa ja lisäät otsikon alkuun sanan ”Ratkaistu: ” Tällä tavoin muut käyttäjät ja ylläpitäjät näkevät selkeästi että asia on pois päiväjärjestyksestä.

Kun muokkaat otsikkoa, niin voit valita samalla otsikon kuvakkeeksi (pudotusvalikko heti otsikon alapuolella) valinnan nimeltä ”Ratkaistu

Uusien viestien kirjoittaminen ratkaistuun aiheeseen ei ole suotavaa

Parempi tapa on aloittaa uusi viestiketju.


4 ) Kaupalliset ilmoitukset

Mainokset, spam-viestit tai muut kaupallisiksi tulkittavat viestit voidaan poistaa ilman eri varoitusta foorumilta.

7 ) Allekirjoitukset

 • Tulee määritellä käyttäjän foorumiprofiilissa, ei lisätä käsin viesteihin.
 • Enintään kaksi riviä.
 • Ei saa sisältää kuvia.
 • Ei saa sisältää hymiöitä.
 • Ei saa sisältää hinnoittelu-, myynti- tai tuotetietoja.
 • URL-osoitteen ollessa kyseessä, sallitaan vain tarkka URL-osoite. Esim. < a href=”http://www.joomlaportal.fi”>KATSO TÄNNE – ei ole sallittu
 • Voi käyttää enintään kahta väriä.
 • Fontin koko ei saa olla normaalia suurempi.
 • Mikä tahansa ylläpidon sääntöjen vastaiseksi tulkitsema allekirjoitus tai avatar-kuva voidaan poistaa ilman eri ilmoitusta.

8 ) Kuvakkeet

 • Ei saa sisältää animoituja kuvakkeita
 • Avatar-kuvan koko 50 x 50 pikseliä

 

Takaisin
Translate »