Joulun soittolista

Kuvat: Harri Aavaharju

24.12.2020 15:04


Nyt joulun aikaan on youtubeen ilmestynyt useita taltiointeja. Niitä on striimattu ja ne ovat edelleen nähtävissä. Ohessa muutamia poimintoja. Varsinkin big bandit ovat kunnostautuneet ja tutuista melodioista on tehty aivan huikeita sovituksia. Oheiset esitykset ovat jääneet kirjoittajalle erityisesti mieleen.

Kaartin soittokunnan Tusan Brassin Jouluparaati on sikermä tutuista joululauluista. Kokoonpano on kuin suoraan New Orleansista ja vapaasti kelluva kuviomarssi on hauska 7-minuuttinen makupala. Toni Kulku bassorumputekniikoineen kelpaisi Bourbon Streetille.

 

Riku Niemi Orchestra on toteuttanut musiikillisen joulukalenterin. Mukana on hienoja solisteja ja RNO ystävät saavat musiikillista ilotulistusta koko rahalla. Erno ”Arricone” Tiittasen sovitukset ovat mehukkaita ja erityinen ilonaihe on seurata Thomas ”Tumppi” Rönnholmin työskentelyä. Rumpali on sijoitettu bändin eteen perinteitä kunnioittaen. Oheisen linkin avulla pääsee seuraamaan kaikki 24 esitystä.

 

Nils Landgrenin vauhdittama Combared to What vie ajatukset vesimiehen aikaan. Turku Jazz Orchestra on syksyn mittaan tehnyt sarjan keikkoja, joita on ollut ilo seurata. Biisi on riittävän pitkä ja niinpä useampi solisti saa tilaa. Kannattaa tsekata!

 

Espoo Big Band kera Aili Ikosen ja Sami Pitkämön tulkitsee Jouluyön vahvasti ja blueshenkisesti. Ja jälleen on ollut varmaankin vaikea tehtävä valita solisteja, sillä bändi on niitä täynnä. Marzi Nyman on saanut tutusta teemasta aikaan hienon kokonaisuuden.

 

Sointi Jazz Orchestran ja Jukka Perkon Hoosianna on taltioitu jo viisi vuotta sitten mutta sopii tähän toivekonserttiin erinomaisesti. Mukana on myös kuvallinen tarina.

 

Visuaalista ilmettä tarjoilee myös Helsingin poliisisoittokunta ja Mika Pohjonen. Nyt kunnioitetaan alkuperäistä sävellystä ja vahva baritoni ottaa sille kuuluvan paikkansa. Hienoja dronekuvia öisestä Helsingistä.

 

Riverside Rascals toivotti rauhaisaa joulua kaikille ystävilleen vuonna 1996 julkaisemallaan levyllä.

Kappaleen lopussa on albumin piiloraita, joita on aina hauska löytää. Kokoonpanossa soittivat Petteri Hasa, rummut, Jussi Harju, sousa, Petri Krzywacki, q, Risto Salmi, ts, Katja Toivola, tb, Harri Aavaharju, tr ja Tricia Boutté-Langlo, voc.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Takaisin
Translate »