Kaamosjazzeille taiteellinen johtaja

Kuvat:

28.01.2013 13:26

Aarno Cronvall

Kaamosjazzin historia on pitkä ja vaiherikas. Ensimmäistä kertaa tunturissa jazzattiin vuonna 1981 Tankavaaran tunnelmallisessa ja klubimaisessa miljöössä. Kaamosjazz on kasvanut ja kehittynyt vuosien varrella innokkaiden talkoolaisten suosiollisella avustuksella.

Suurin kiitos kuuluu kuitenkin Kauko Launoselle, tapahtuman Grand Old Manille, jonka vahvan panoksen ja tinkimättömän asenteen ansiosta Kaamosjazzit järjestettiin 30 kertaa.

Vuonna 2011 tapahtuman vetovastuu siirtyi Kaamosjazz ry:ltä Pohjois-Lapin Matkailu Oy:lle, joka jatkaa historiankirjoitusta yhteistyössä Saariselän alueen yritysten kanssa hyvässä jazz-hengessä.

33 – vuotias Kaamosjazz uudistuu, kun pitkän linjan musiikkimies, radiostakin tunnettu Aarno Cronvall aloitti tapahtuman taiteellisena johtajana 17.1.2013 alkaen.

Aarno Cronvall on toiminut yli 40 vuotta median ja kulttuurin parissa. Oltuaan lähes 30 vuotta Yleisradiossa – aluksi radiotoimittajana sitten TV-toimittajana ja – ohjaajana, toimituspäällikkönä ja erikoistoimittajana – hän siirtyi 1997 tekemään radio- ja TV-ohjelmia oman yrityksensä, Arcron Productionsin kautta.

Aarno Cronvall on ollut mm. MTV3:n ja Classic Radion freelance – toimittajana useita vuosia. Hän on myös Savonlinnan Oopperajuhlien PR-päällikkö 2000 – 2004 ja Sibelius-Akatemian ystävät -yhdistyksen, Vivat Academia, puheenjohtaja.

Hän on suosittu konserttien, gaala- ja muiden tilaisuuksien juontaja. Cronvallilla on useita koti- ja ulkomaisia musiikkialan luottamustoimia.

Aarno Cronvall on tehnyt satoja radio- ja TV-ohjelmia. Hänen videolle ohjaamiaan ooppera- ja konserttitaltiointeja on esitetty kymmenien maiden TV-kanavilla.

Hän on juontanut Antti Sarpilan johtaman Opera Big Bandin konsertteja orkesterin perustamisesta lähtien. Aarno Cronvallilla oli oma jazzohjelma, Jazzcafé, v. 2012 GrooveFM – kanavalla.

Jazzilla on ollut tärkeä osa hänen elämässään jo teinibändiajoista lähtien.

 

Takaisin
Translate »