KVR ja Mopo yhteiskiertueella

Kuvat:

11.02.2014 18:37


KVR - Mopo

Suomen Jazzliiton kiertueet jatkuvat tuplana, sillä nyt liikkeelle lähtee kaksi bändia; KVR ja Mopo. Vuonna 2005 alkunsa saanut KVR eli Kannaste – Viinikainen – Riippa epätavallisine kokoonpanoineen on mainio kiertuepari vuoden 2009 tulokkaalle, itsessään epätavalliselle Mopo-triolle.

Foni, kitara ja rummut asettavat KVR:lle miellyttäviä haasteita, kun instrumenttien perinteiset roolit on unohdettu. Yhtyeen ilmaisussa kuuleekin kuinka muun muassa saksofoni toimii välillä komppaajan roolissa kitaran soittaessa sooloa ja kuinka rumpali käyttää erittäin rikkaasti hyväksi erilaisia lyömäsoittimia, jopa luoden melodisia efektejä. Jussi Kannaste ja Teemu Viinikainen ovat säveltäneet ohjelmistoa nimenomaan tälle yhtyeelle ja ohjelmistoa täydentämään on tutuista jazzstandardeista sovitettu triolle sopivat versiot. Muun muassa nämä tekijät tuovat yhtyeen ilmaisuun tuoreutta, tarvittavaa rosoisuutta, rooleista vapaata ilmaisua ja luontevaa kommunikointia. KVR:n ensilevy tuli ulos Jaskaa-levymerkille tammikuussa 2013. Trio on keikkaillut ahkerasti vuodesta 2005 ja hionut ilmaisunsa huippuun.

Siinä missä KVR:n Kannaste, Viinikainen ja Joonas Riippa ovat moneen kertaan palkittuja ja tunnustettuja suomijazzin kulmakiviä, on Fredriksson-Tikkanen-Nieminen monelle nuorelle jazzarille tai avarakatseiselle musiikinystävälle “SE” jazzbändi. Mopo on villi ja nuori, punkista, jazzista sekä Suomen luonnosta ammentava, improvisoiva yhtye. Trio on päristellyt ympäri Suomea ja kovaa vauhtia suunta on tietysti ulkomaille. Mopo oli Suomen Young Nordic Jazz Comets -edustaja Tukholmassa vuonna 2011. Keväällä 2012 Mopo julkaisi esikoisalbumi Jee!:n Texicalli Recordsille  ja nyt Mopo julkaisee tällä Jazzliiton kiertueella uuden Beibe-levynsä.

Eikä niitä palkintojakaan sovi unohtaa: Suomen arvostelijain liitto myönsi vuoden 2013 Kritiikin Kannukset -palkinnon saksofonisti Linda Fredrikssonille, ja häneltä löytyy myös Nuoren solistin palkinto Suomen Big Band -kilpailussa vuodelta 2010. Mopo julkaisee uutukaisen Beibe-levynsä kiertueella. Albumin julkaisijana toimii Texicalli Records.

KVR

Jussi Kannaste, saksofonit, Teemu Viinikainen, kitara,  Joonas Riippa, rummut

Mopo 

Linda Fredriksson, saksofonit, Eero Tikkanen, kontrabasso, Eeti Nieminen, rummut

11.2. Helsinki, Laulumiehet, klo 19

12.2. Järvenpää, Järvenpää-talo, klo 19

13.2. Jyväskylä, Poppari, klo 21

14.2. Turku, Café Tiljan, klo 22

15.2. Tampere, TTT-klubi, klo 22

18.2. Savonlinna, Wanha Kasino, klo 20

20.2. Pieksämäki, Poleeni, klo 19

21.2. Kuopio, Jazzklubi, klo 21

22.2. Joensuu, Teatteriravintolan terassi. klo 21

Suomen Jazzliitto osallistuu kuuden kiertueen tuotantoon kevätkaudella 2014. Osa tuotannoista toteutetaan yhdessä ulkopuolisen tuottajan/managerin/keikkamyyjän kanssa ja osan Jazzliitto tuottaa itse. Tuotantokumppaneina keväällä toimivat E.H.N. Productions, Fredriksson Music sekä Vapaat Äänet –kiertueen osalta Vapaat Äänet. Tiedotusyhteistyössä Jazzliitto toimii Creatika Agencyn kanssa. Kiertueita rahoittavat Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Musiikin edistämissäätiö MES. Vapaat Äänet –kiertuetta tukee lisäksi Ranskan kulttuuri-instituutti.

Takaisin
Translate »