Maria Schneider & Norbotten BB Musiikkitalossa

Kuvat:

12.03.2013 17:42

Maria Schneider

Schneider ja Norrbotten Big Band saapuvat Helsinkiin seitsemän konserttia käsittävän pohjoismaiden kiertueensa päätökseksi.

Konsertissa kuullaan musiikkia Schneiderin uran varrelta – mm. Grammy-palkittu sävellys ”Cerulean Skies” Maria Schneider Orchestran viimeisimmältä albumilta Sky Blue (2007) – sekä uutta, vielä toistaiseksi levyttämätöntä musiikkia.

Gil Evansin ja Bob Brookmeyerin kaltaisten mestarien opista ponnistanut Maria Schneider on kenties tämän hetken merkittävin jazz-säveltäjä ja orkesterinjohtaja. Hän on hallinnut suvereenisti arvostetun amerikkalaisen Down Beat -jazzlehden vuotuisen kriitikkoäänestyksen big band-, säveltäjä- ja sovittaja-kategorioita vuodesta 2006 asti.

Ruotsalaisen Norrbotten Big Bandin kanssa Schneider työskentelee jo neljättä kertaa. Ensimmäisellä kerralla, vuonna 1993, hän oli vasta lupaava nuori jazzsäveltäjä. Nyt hän kertoo odottavansa innolla vanhojen ystäviensä tapaamista:

– He tuntevat musiikkini ja tämä tekee työskentelyn heidän kanssaan vaivattomaksi. Musiikki – eritoten jazzmusiikki – on ennen kaikkea kommunikaatiota. Norrbotten Big Bandin muusikot tietävät kuinka tukea toisiaan, kun yksi heistä heittäytyy haastavan improvisaation vietäväksi.

”Maria Schneiderin orgaanisen big band -jazzin edessä on helppo sekä vuodattaa ylisanoja että olla mykistynyt ihmetyksestä. Norrbotten Big Bandilla on riveissään venyvyyttä ja notkeutta, jota Maria Schneiderin sävellysten esittäminen vaatii.” (Orkesterjournalen)

Maria Schneider & Norrbotten Big Band
Black Box, Musiikkitalo, Helsinki la 16.3.2013 klo 20.00

Liput 25 / 20 / 12,50 (+ mahd. toimituskulut), ennakot: Lippupalvelu

Konsertin järjestävät yhteistyössä UMO ja Norrbotten Big Band

Takaisin
Translate »