Martti ”Masa” Pohjalainen on poissa

Kuvat: Matti Korhonen

13.04.2017 22:12


Martti "Masa" Pohjalainen 1935-2017

Muusikko, säveltäjä, sanoittaja, tuottaja, mainosmies Martti ”Masa” Pohjalainen kuoli Espoossa 23. helmikuuta pitkäaikaisen sairauden murtamana. Hän oli syntynyt 8. tammikuuta 1935 Viipurissa.

Musiikillisen koulutuksen hän sai Helsingin yliopiston musiikkitieteen laitoksella sekä kapellimestarikurssin hän suoritti Jukka-Pekka Sarasteen johdolla. Hänen soittimia olivat vibrafoni ja piano.

Say Sand II, Pentti Koski, Olle Ekman, Martti Pohjalainen, Juhani Okkonen

Pohjalainen oli perustamassa vuonna 1957 Sacy Sand-yhtyettä, joka oli latinalaismusiikin edelläkävijä Suomessa. Vuonna 1988 perustettiin Sacy Sand II-yhtye, joka toimi aina vuoteen 2009 asti.

Toinen merkittävä yhtye, jossa Martti soitti oli Manhattan Feeling, joka toimi 25 vuotta ja tämän trion solistina aloitti Helena Lindgren jazzuransa vuonna 1994.

Pohjalaisen tunnetuimpia sävellyksiä ovat Kappale kauneinta Suomea, Pieni hymy sekä Ruska. Radio ja TV esiintymisien lisäksi hän tuotti mainosfilmejä MTV:lle. Hänen vuonna 1977 säveltämä kappale Sininen hetki on vielä tänäänkin Fazerin sinisen suklaan merkittävä brändi.

 

 

Takaisin
Translate »