Musiikkimessut 2014

Kuvat: Heikki Kasari

26.10.2014 15:53


vas. Pulakka, Fredriksson ja Vänttinen

Tänä vuonna Musiikkimessut oli kutistunut melkein postimerkin kokoiseksi nurkkaukseksi Helsingin Messukeskuksessa. Alan laitevalmistajat ja kauppiaat näyttävät olevan toivottomissa tunnelmissa muutenkin. Levymyynninhän tiedämme jo romahtaneen viime vuosina. Iloa koettiin kuitenkin Backstage-lavalla.

Siellä Suomen Muusikkojen Liiton puheenjohtaja Ahti Vänttinen jakoi vuoden 2014 tunnustuspalkinnon merkittävästä työstä liiton toimintapiirissä. Tänä vuonna palkinto jaettiin jazzpianisti-rumpali Jussi Fredrikssonin ja konserttimuusikko huilisti Timo Pulakan kesken. Kumpikin sai 5000 euroa. (Aikaisemmin jazzin puolelta 2000-luvulla palkitut ovat olleet Iiro Rantala, Jukka Perko, Pepa Päivinen ja Markku Johansson.)

Kun Vänttinen tiedusteli Fredrikssonilta, mihin hän palkintosummansa käyttää, kertoi Fredriksson joutuvansa maksamaan juuri uunituoreen triolevynsä laskuja, joten raha tuli tarpeeseen. Samalla hän yritti saada ko. levyä esiin takataskusta, mutta iso kunniakirja ja kukkakimppu estivät moiset aikeet. Temppu onnistui toisella yrittämällä. Hän kertoi myös jatkavansa ponnisteluja elävän musiikin ja soittomahdollisuuksien puolesta. Valitettavasti Backstage-lavalla järjestetty tilaisuus oli kerännyt vain kourallisen kuulijoita. Sen sijaan kirjat ja ruoka, yhteismessujen muut osapuolet, näyttivät vetävän väkeä tungokseen asti.

Kokoonnuimme vielä läheiselle liiton, Gramexin ja TTVK:n (Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus) osastolle nostamaan maljat palkittujen kunniaksi. Valitettavasti myöhemmin järjestettyä Jukkis Uotilan ja Markus Niittysen keskustelua Jazzin nykytilasta emme onnistuneet kuulemaan. Taiteilijavieraana standillä käväissyt Panu Savolainenkin ehti livahtaa näkyvistämme, mutta Jaska Lukkarisen rumputyöskentelystä ehdimme juuri ja juuri saada näytteen Backline Rental Finlandin osastolla.

Toivomme, että ensi vuonna musiikki pääsisi paremmin esille eikä jäisi kirjoja hamuavien ja maistiaisia ruoka- ja viiniosastoilla metsästävien ihmisten jalkoihin.

Takaisin
Translate »