Paquito D’Rivera & UMO Savoyssa

Kuvat:

09.02.2015 13:28


Paquito D'Rivera

Paquito D’Rivera (s. 1948) on kuubalais-amerikkalainen klarinetisti, saksofonisti, säveltäjä ja kapellimestari. Karismaattinen musiikin monitoimimies on kotonaan niin jazzin, lattarin kuin klassisenkin musiikin parissa. Viisivuotiaana soittamisen isänsä opissa aloittaneen D’Riveran lahjakkuus huomattiin nopeasti: jo 10-vuotiaana hän soitti Kuuban kansallisteatterin orkesterissa ja 17-vuotiaana Kuuban kansallisessa sinfoniaorkesterissa. Sittemmin D’Rivera on soittanut lukemattomissa merkittävissä kokoonpanoissa, mm. Dizzy Gillespien kanssa. Hän on myös yksi Irakere-yhtyeen perustajajäsenistä yhdessä Chucho Valdesin kanssa.

Tänä päivänä pääosin klassisen musiikin parissa työskentelevää, paljon mm. Lontoon, Kölnin ja Varsovan filharmonisten orkesterien solistina toimivaa D’Riveraa nähdään enää harvemmin jazz big bandien vierailijana. Pienyhtyeidensä Paquito D’Rivera & Trio Correnten sekä hiljattain Jazz Meets the Classics -albumin julkaisseen Paquito D’Rivera Sextetin kanssa mies kiertää edelleen erittäin aktiivisesti. Yli 30 sooloalbumia julkaissut ja kymmenillä levyillä vieraillut D’Rivera on palkittu pitkän uransa aikana 14 Grammylla.

UMOn ja Paquito D’Riveran yhteinen historia ulottuu jo 1980-luvun alkuun, jolloin hän ystävystyi UMOn perustaja Esko Linnavallin kanssa loikattuaan Kuubasta Yhdysvaltoihin ja konsertoidessaan ympäri Eurooppaa. Monen kansainvälisen jazzmuusikon tapaan Linnavalli tarjosi auttavan kätensä D’Riveralle, joka saikin nopeasti arvostusta jazzpiireissä Atlantin molemmin puolin. Paquito D’Rivera on vieraillut UMOn solistina kolmesti, vuosina 1982, 1984 ja 1988.

Tulevaan Savoy-teatterin konserttiin Paquito D’Rivera kokoaa ohjelmiston, joka koostuu pääosin hänen big band -projektiensa materiaaleista. Sen lisäksi illan aikana kuullaan kantaesitys teoksesta, jonka D’Rivera säveltää Esko Linnavallin muistoksi tätä konserttia varten.

Orkesteria johtaa Kirmo Lintinen.

HUOM.

Savoy-teatterin yhteydessä olevassa Ravintola Prestossa pidetään klo 18 alkaen artistitapaaminen, jossa Paquito D’Rivera ja Eero Koivistoinen muistelevat yhteistä historiaansa.

Konsertin tuottavat yhteistyössä UMO ja Savoy-teatteri.

PE 13.2.2015 KLO 19.00 SAVOY-TEATTERI, KASARMIKATU 46-48, HELSINKI

Liput Lippupalvelusta toimituskuluineen alk. 38,50 € / 32,50 €

(Normaalihinta 36 €, eläkeläiset, työttömät, opiskelijat ja lapset 30 € + Lippupalvelun toimituskulut alk. 2,50 €).

www.umo.fi

Takaisin
Translate »