Rajatonta jazzia Vuotalossa

Kuvat:

29.01.2013 18:20

Tomi Kettunen, Teemu Åkerblom ja Olli Soikkeli

Trio soittaa svengaavaa mustalaisjazzia Django Reinhardtin tyyliin. Trion ohjelmisto koostuu swing-aikakauden jazz-standardeista ja tutuista mustalaismelodioista.

 

Olli Soikkeli trion erikoisvieraana esiintyy upea jazzlaulaja Polina Aronson. Aronson tulkitsee tunteellisesti ja herkästi romansseja – lauluja, joissa on sekä mustalaisen että venäläisen musiikin vaikutteita. Ensimmäistä kertaa yhdessä esiintyviltä Olli Soikkeli triolta ja Polina Aronsonilta kuullaan uutta, ennenkuulematonta ohjelmaa.

Polina AronsonRajaton jazz -festivaalilla kuullaan yhtyeitä myös Close Encounters Helsinki – St.Petersburg -festivaalilta. Rotlaus Ungdom – norjalainen jazzkvartetti Oslon Musiikkiakatemiasta soittaa omaa musiikkiaan, jossa traditionaaliset ja modernit jazzelementit sulautuvat luonnollisesti yhteen. Kvartetin opettajana toimii pianisti ja säveltäjä, Norjalaisen Musiikkiakatemian opettaja Mikhail Alperin.

Toinen vieraileva yhtye on Close Encounters International Jazz Band feat. Mark Soskin (USA), jonka muusikot ovat Sibelius Akatemiasta, Pop & Jazz Konservatoriosta ja Mussorgsky Music Collegesta Pietarista. Kvartetin opettajana viikon aikana toimii pianisti ja säveltäjä Mark Soskin (USA), joka myös osallistuu konserttiin.

Olli Soikkeli trio & Polina Aronson
Olli Soikkeli – kitara, Tomi Kettunen – kitara, Teemu Åkerblom – kontrabasso, Polina Aronson – laulu.

Close Encounters International Jazz Band feat. Mark Soskin (USA)
Riikka Keränen – laulu, Vili Itäpelto – piano, Janne Tuovinen – basso, Arkady Kornev – rummut, Mark Soskin – piano.

Rotlaus Ungdom (NOR)
Anders Hefre – saksofoni, Philip Dan Birkenes – piano, Knut Olav Buverud Sandvik – basso, Steinar Mossige – rummut.

 

Rajaton jazz -festivaali
Vuotalo, Helsinki pe 15.2. klo 19

Liput alk. 11 e
Liput S-etukortilla 10 € Huom! Alennuksen saa vain Vuotalon, Stoan, Malmitalon, Savoy-teatterin ja Kanneltalon lipunmyynnistä.
Kesto 120 min, sis. väliajan.

Järj. Venäläinen kulttuuridemokraattinen liitto Helsingissä ry, yhteistyössä Pop & Jazz Konservatorion ja opiskelijafestivaali Close Encounters Helsinki – St.Petersburg kanssa

 

Takaisin
Translate »