Rauma Blues on käsite suomalaisella festarikartalla

Kuvat:

05.08.2015 11:48


Ana Popovic (photo: Cheryl Gorski)

Suomen ja koko maailmankin blueskentän ykköstapahtumiin lukeutuvan Rauma Bluesin 30-vuotista historiaa juhlitaan tällä viikolla. Blueseja lämmitellään jo perjantaina 7.8., mutta festareiden pääkonsertti biletetään lauantaina 8.8. Rauman keskustaan nousevassa purjehduksen MM-kisojen Kisateltassa sekä ulkomaisten että kotimaisten blueshuippumuusikoiden kera.

Lauantain pääkonsertin lavalla nähdään sankoin joukoin kotimaisia bluesin kärkinimiä yhdessä ja erikseen, kun sekä legendaarinen Honey B & T-Bones että harvinainen kokoonpano Finnish Blues Awards All Stars saapuvat kunnioittamaan arvostamansa festivaalin kolmekymppisiä.

Aija Puurtinen ja Esa Kuloniemi (photo: Leif Laaksonen)

Aija Puurtinen ja Esa Kuloniemi (photo: Leif Laaksonen)

– Rauma Blues on käsite suomalaisella festarikartalla, toteavat Honey B & T-Bones -bändin Aija Puurtinen ja valtakunnan Bluesministerinäkin tunnettu Esa Kuloniemi.

– Olemme olleet mukana varsin säännöllisesti ja nähneet tapahtuman eri vaiheet ensimmäisestä vuodesta asti. Rauma Blues on pysynyt blueskinkereitten kärkipelurina olemalla yksilöllinen ja tarjoamalla aina laatua.

Bluesland Productionsin ja Finnish Blues Awardsin taustamies Davide Floreno säestää Honey B:tä ja Bluesministeriä.

– Rauma Blues on jokaiselle suomalaiselle bluesartistille todella merkittävä festivaali – ei pelkästään yhtenä parhaista festarikeikoista, vaan myös alan tapahtumana ja kesän kohokohtana, Floreno vahvistaa.

– Yleensä kaikki pyrkivät paikalle, jos vain suinkin keikkakiireiltään ehtivät. Raumalla on aina ollut erittäin laadukas ja ennakkoluuloton ohjelma, ja meille suomalaisille artisteille on suuri kunnia saada olla mukana soittamassa ja tekemässä näin merkittävää festivaalia.

Finnish Blues Awards haluaa tributoida Rauma Bluesia ainutlaatuisella esiintyjäkaartilla ja tuo Rauma Bluesin teltta-areenalle vuoden 2015 gaalassa soittaneet ja vaikuttaneet artistit ja bändit. Vain tällä viikolla yhteen kokoontuvat muun muassa kotimaisen slide-kitaran kuningatar Erja Lyytinen, ilmiömäinen laulajavelho Marjo Leinonen, sekä äskettäin Suomea European Blues Challenge -kilpailuun kokoonpanonsa kanssa edustamaan valittu laulaja-basisti Lena Lindroos. Lisäksi lavalla kuullaan huuliharpputaituri Helge Tallqvistia.

– Rauma Blues on aina ollut tunnettu korkeatasoisesta ohjelmistostaan. Itselläni on ollut ilo saada esiintyä festareilla muutaman kerran ja tunnelma on aina ollut huipussaan, kertoo Tallqvist.

– Tämä on minulle suuri kunnia. Rauma Bluesin arvostuksen osoittaa muun muassa se, että bändit, jotka siellä ovat esiintyneet, nostavat festarin etusijalle omassa markkinoinnissaan. Rauma Blues on siis eräänlainen bändin tason mittari.

Erja Lyytinen

Erja Lyytinen

Myös Erja Lyytinen korostaa Rauma Bluesin korkeatasoisuutta.

– Aloitellessani uraani artistina Suomessa 2000-luvun vaihteessa, Rauma Blues lukeutui yhteen ensimmäisistä soittamistani isoimmista festareista. Ihmettelin bäkkärillä järisyttävän isoa ’kuninkaantuolia’, joka oli varattu itse Solomon Burkelle, muistelee Lyytinen Rauma Bluesissa kohtaamaansa legendaa.

– Se, että Rauma Blueseilla on vuosien varrella ollut huippunimiä ympäri maailmaa, kertoo festarin tasokkuudesta ja organisaation toimivuudesta. On hienoa olla osa Rauma Bluesin historiaa!

Finnish Blues Awards All Stars -kokoonpanon huipentavat laulullaan Robbie Hill, Skotlannin lahja Suomen blueskentälle, sekä FBA 2015 -voittajat, Idolsistakin tuttu parikymppinen häikäisevä Ina Forsman ja juuri tammikuussa 2015 uusimman levynsä julkaissut Dave Forestfield. Bändissä ovat mukana myös rumpali Sami Vettenranta sekä kitaristit Davide Floreno ja Matti Kettunen. Lisäksi lavalle marssitetaan yllätysvieraita. Luvassa on pelkkiä parhaita paloja, kun huippuartistit esiintyvät sekä yhdessä että erikseen.

Pitkän uran tehneiden bluesmuusikoiden joukossa on myös tuoreempia kasvoja ja ensikertalaisia.

– En ole itse koskaan käynyt Rauma Blueseilla, kertoo Ina Forsman jännityksellä odottamastaan Rauma Blues -debyytistä.

– On mahtavaa päästä näin ensikertalaisena ison poppoon kanssa soittamaan, ja vielä näin merkittävälle festivaalille.

Vaikka jokainen FBA All Starsissa soittaa omissa bändeissään ja vaikuttaa erillisinä kokonaisuuksina, niin kahden merkittävän asian, Rauma Bluesin ja Finnish Blues Awardsin, juhliminen ja yhteensaattaminen yhdistää.

– Tälläisiin once-in-a-lifetime -juttuihin tuskin tarvitsee kenenkään etsiä motivaatiota. Voin jo luvata, että Rauma Bluesissa tullaan kokemaan vuoden 2015 parhaat jamit! hehkuttaa Floreno.

– Periaattena on, että pidetään hauskaa, mutta tehdään edustava ja nautinnollinen setti myös yleisölle. Tällaisena juhlavuotena keskitytään nimenomaan itse juhlistamiseen ja samalla katsotaan vähän taaksepäin: miten hienoa aikaa tämä kaikki on ollut. Kokoonpano ja ohjelmisto ovat täysin räätälöityjä, käsin poimittu Rauma Bluesia varten. Tiedossa on siis paljon ylläreitä myös niille, jotka seuraavat aktiivisesti mukana olevia artisteja. Teemme myös pari lämmittelykeikkaa ennen lauantaita, ollaksemme Rauma Bluesin pääkonsertissa kansainvälisten blueshuippujen joukossa täydessä iskussa.

 

Ulkomaisina pääesiintyjinä festareilla kuullaan Yhdysvaltalaisia huippuja Ana PopoviciaMr. Sippiä ja Ironing Board Samia. Kaikista festivaalin esiintyjistä löydät lisätietoja ja lehdistömateriaalia Rauma Bluesin kotisivulta.

 

LAUANTAI 8.8.2015

30-vuotisjuhlavuoden pääkonsertti teltta-areenalla Parpansalin kentällä
Ovet avautuvat klo 15.00 ja bluesia rokataan pitkälle yöhön.

Ana Popovic (U.S.A.)
Mr.Sipp AKA The Mississippi Blues Child ( U.S.A.)
Finnish Blues Awards All Stars (Suomi)
Honey B. & T-Bones (Suomi)
Ironing Board Sam (U.S.A.)

 

RAUMA BLUES YHTEISTYÖ- JA ILMAISKONSERTIT PERJANTAINA 7.8.

Teltta auki klo 16.30 – 24.00
KAMARIBLUESIT: Helsingin Juniorijouset & Lumberjacks
PITSITURNAUKSEN JATKOT: White Knuckles Trio & Atomirotta

Blues-klubit:
CAFÉ SALI: Little Willie Mehto
BUENA VISTA: Lumberjacks

 

www.raumablues.com
www.facebook.com/raumablues
Twitter ja Instagram @RaumaBlues #RaumaBlues #BackToTheRoots

 

 

 

Takaisin
Translate »