”Tre Hotta Dygn i Göteborg”

Kuvat: Martti Koljonen/AP

26.03.2016 19:12


Dutch Swing College Band 2015

Göteborgin Classic Jazz Festivaaleilla soivat ”jazzin jalot vuosikerrat” 26.- 28.8.2016. Päätähtenä loistaa modernin dixien ja swingin legenda Dutch Swing College Band. Jo 71-vuotias instituutio on päivittänyt säännöllisesti miehistöään ja on edelleen yksi halutuimpia orkestereita maailman jazzareenoilla. Toiseksi tähdeksi on saatu Norbert Susemihl´s New Orleans All Stars mukana klarinetisti Örjan Kjellin.

Ruotsalainen Kjellin haki oppinsa New Orleansista ja esiintyi Yhdysvalloissa nimellä Orange Kellin. Hän on tekniikkataituri ja erittäin musikaalinen. Kjellin on omistautunut NO -tyylille ja konsertoinut laajasti omien yhtyeiden sekä monien New Orleans veteraanien kanssa.

Festivaaleilla esiintyy Ruotsin ja Göteborgin parhaimmistoa palkitun klarinetisti/altisti  Klas Lindquistin johdolla: muun muassa Foggy Bottom, Doc Johnson´s, Papa Piders, Tubakvartetten, Swing Brothers, Max Lagers, Peoria Jazzband, Sir Bourbon Dixieland Band ja Westjazz. Big Band osastolla soittaa Västra Götalandin ylpeys Bohus Big Band, jonka repertuaariin kuuluvat Duke Ellingtonin ja Count Basien ikivihreät sävelmät.

Föreningen Classic Jazz Göteborg vetää nyt kolmannen kerran festivaaleja. Ja mikäpä on järjestäessä! Yhdistyksen yli 700:n jäsenen ja 50 bändin riveistä löytyy niin talkooväkeä kuin esiintyjiä joka lähtöön. Kaksi edellistä yhdistyksen järjestämää festivaalia onnistuivat erinomaisesti.

Festivaalipaikka sijaitsee Länsi-Göteborgissa Klippanin hienossa ”kulttuurireservaatissa”, jossa on kahdeksan esiintymislavaa sisätiloissa /ulkoalueella. Kaikki staget ovat kävelymatkan päässä toisistaan.

Göteborg Classic Jazz Festival 2016: Klippans Kultturreservat 26, 27 och 28 augusti. Lisätietoja: www.jazzfest.se

Takaisin
Translate »