Työssä oppimista tehostetaan Turun konservatoriolla yhteistyössä ravintoloiden kanssa

Kuvat: Olli Sulin

21.01.2015 11:16


Uudistukseen tyytyväiset rehtori Juha Järvinen (vas.), oppilas Joni Vierre ja lehtori Jusu Heinonen Turun Konservatoriolla.

Turun konservatorion pop&jazzlinjan opiskelijoiden kevät 2015 on uusien tuulien aikaa.

Konservatorio on tehnyt sopimuksen kuuden ravintolan kanssa opiskelijoidensa esiintymisistä kuluvan kevään aikana. Sopimuksen tarkoituksena on muusikon ammattiin kouluttautuvien tutustuttaminen käytännönläheisemmin tulevan työn arkeen ja sen asettamiin vaatimuksiin.

Kevään aikana oppilaat ja heidän yhtyeensä esiintyvät 3o kertaa eri livekeikoilla, Turussa sekä Naantalissa, täysin normaalien ravintolakeikkojen tapaan. Kaksi keikoista on jo tehty tammikuun alussa.

Konservatorion rehtori Juha Järvinen kertoi 19.1. pidetyssä lehdistötilaisuudessa että tarve tulevan arjen tutustumiseen muusikon uralla on oleellista, koska näin oppilaat pääsevät itsenäisesti neuvottelemaan ja toteuttamaan tulevan keikkansa yksityiskohtia myöden, kunkin ravintolan kanssa, jolloin se vastaa normaalia arkitilannetta muusikon työssä.

Palaute keikasta saadaan ravintolan ja esiintymistilanteita seuraavan konservatorion opettajan puolelta, jotta nähdään missä mahdollisesti on kehittämisen varaa. Toki ravintolayleisöltä saatu suora palaute on yksi tärkeimmistä.

Turun Konservatorion lehtori Jusu Heinonen. Taustalla yhteistyöravintoloiden edustajia:  Jarno Venho Tiirikkala, Tim Glokan WaterLoo, Minna Wilcken Naantalin seurahuone ja Anu Ruusuranta Rento/Hunter´s Inn.

Turun konservatorion lehtori Jusu Heinonen. Taustalla yhteistyöravintoloiden edustajia: Jarno Venho Tiirikkala (vas.), Tim Glokan WaterLoo, Minna Wilcken Naantalin seurahuone ja Anu Ruusuranta Rento/Hunter´s Inn.

Pop&jazzlinjan lehtori Jusu Heinonen toimii asiassa konservatorion edustajana sekä oppilaiden ja ravintoloiden yhteyshenkilönä. Heinonen totesi että kyse ei ole pelkästään tämän kevään projektista vaan systeemistä on tarkoitus tehdä pysyvä. Heinonen kiittää hyvin sujunutta yhteistyötä ravintoloiden kanssa. Asiat ovat sujuneet mutkattomasti ja nopeasti.

Oppilaiden edustaja, keväällä konservatoriolta valmistuva kitaristi, Joni Vierre kertoi oppilaiden ottaneen asian innolla vastaan. Vierre totesi että hanke on kaikilta osin tarpeellinen, jotta opiskelun loputtua kynnys oikeaan työelämään siirtymiselle olisi mahdollisimman matala. Vierre korosti myös sitä, että näin saadaan luotua muusikon ammatissa tarpeellisia kontakteja mahdollisiin tuleviin työnantajiin.

Kevään esiintyvät yhtyeet vaihtelevat kooltaan duosta yli kymmenhenkisiin orkestereihin.

Yhteistyöravintolat ovat Anniskelukahvila Tiirikkala, Ravintola WaterLoo, Pub Hunter´s Inn, Rentobar, Naantalin Seurahuone ja Jazzklubi Monk. Yhteistyössä Monkin kanssa jatkuvat myös, yli kahdeksan vuotta kestäneet, maanantaiset Monday Jazz Happening -tapahtumat.

Toivotamme hankkeelle menestystä.

Turun konservatorion pop&jazz-linjan keikat  keväällä 2015:

 

Tammikuu

22.1. Tiirikkala, Opinnäytekonsertti Black Beverly Hills

30.1. Hunter ́s Inn,

Helmikuu

05.2. Rentobar, Gruuvimeisseli

06.2. Tiirikkala jamit, Jar-trio

12.2. Tiirikkala, Sanches Quintet

12.2. Waterloo, Janne Mäkiö group

13.2 Hunter ́s Inn, Lempi-trio

28.2 Hunter ́s Inn, Duo Justiinsa

Maaliskuu

05.3. Rentobar, Lempi-band

06.3. Tiirikkala jamit, houseband Johanna Rauma& friends

12.3. Waterloo, Elina Väänänen

13.3. Hunter ́s Inn, Skog Airisto&Leino

13.3. Naantalin seurahuone, Ohjelmistoworkshop

14.3. Naantalin seurahuone, Ohjelmistoworkshop

16.3. Monk, Jazz ja fuusioworkshopit

19.3. Tiirikkala, Lempi-band

20.3. Naantalin seurahuone, Ohjelmistoworkshop

21.3. Naantalin seurahuone, Ohjelmistoworkshop

Huhtikuu

 

02.4. Waterloo, Kati Narvanmaa

04.4. Hunter´s Inn, Amoa4tet

7-10.4. Skaalat Solmuun , Rento, Ohjelmistoworkshopit

10.4. Skaalat Solmuun, Tiirikkala, Alex Lyysaari Group

17.4. Hunter´s Inn, Jouko Laine

Toukokuu

07.5. Waterloo, Amoa 4tet

08.5. Hunter´s Inn, Jere Aalto&Konsta Mäenpää live

08.5. Tiirikkala, Jazz ja Fuusioworkshopit

11.5. Monk, Jazz ja Fuusioworkshopit

Tarkempia tietoja konserteista löytyy osoitteesta:

http://www.turunkonservatorio.fi/kalenteri/nyt

Takaisin
Translate »