UMO keikkailee heinäkuussa

Kuvat:

04.07.2013 08:09


Verneri Pohjola

Trumpetisti Verneri Pohjola tunnelmoi heinäkuussa UMOn solistina 14.7. Brosella Jazz Festivalilla Belgiassa sekä 22.7. Jazz-Espa-tapahtumassa Helsingissä.

Konserteissa kuullaan musiikkia mm. Gil Evansilta, Jarmo Savolaiselta, Mikko Hassiselta ja Verneri Pohjolalta itseltään. Yhdysvaltalainen Rich Shemaria on sovittanut konserttia varten kaksi kappaletta Pohjolan viimeisimmältä, maineikkaalla ACT-levymerkillä julkaistulta Ancient History -levyltä. Konsertissa saavat ensiesityksensä uniikit big band -sovitukset kappaleista Deism ja But This One Goes In Four. Kapellimestarina toimii Kari Heinilä.

UMO ja brittiläinen soulmies Tony Momrelle ilahduttavat soul- ja R’n’B-musiikin ystäviä Talls Ships Races -tapahtuman yhteydessä Helsingissä. Hietalahden torilla 17.7. soitettavassa ilmaiskonsertissa kuullaan groovaavia soul-paloja Tony Momrellen ja Lungau Big Bandin Message In The Music -levyltä (2007). Levy sisältää Momrellen omia kappaleita sekä legendaarisimpia soul-klassikoita. Taustalauluista huolehtii lauluyhtye TriSis ja kapellimestarina toimii UMOn oma soul-asiantuntija, trumpetisti Mikko Pettinen.

Talls Ships Races -tapahtuman lastenkonsertti pidetään 20.7. Sinebrychoffin puistossa.

Ville Ja Valle on uusi värikäs lastenmusiikkiproduktio, joka perustuu Eero Koivistoisen lastenlevyklassikkoon Muusa Ja Ruusa vuodelta 1972. Mukana on uusia versioita Kirsi Kunnaksen lyriikoihin sävelletyistä vanhoista suosikkilauluista, kuten Jussin TaloMistä on pienet pojat tehty ja Muusa ja Ruusa, sekä aivan uusia kappaleita sellaisilta sanoittajilta, kuin Timo KiiskinenMikko Perkoila ja Juha Itkonen. Kaikki sävellykset ovat Eero Koivistoisen käsialaa.

Konsertissa kuullaan UMOn 17-henkistä big bandia solistinaan mm. Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta tuttu Johanna Försti. UMOn kapellimestarina toimii säveltäjä Eero Koivistoinen. Ville Ja Valle julkaistaan syksyllä myös CD-levynä, jolla Johanna Förstin ja UMOn lisäksi kuullaan myös Vesa-Matti Loiria ja räppäri Graciasta.

Ville ja Vaslle hyväntekeväisyyskonsertti syksyllä

UMO ja solistit Vesa-Matti LoiriJohanna Försti ja Gracias esiintyvät lokakuussa 2013 Ville Ja Valle -hyväntekeväisyyskonsertissa Helsingin Kulttuuritalolla. Uutta lastenmusiikkia esittelevän konsertin tuotot lahjoitetaan kokonaisuudessaan Uusi Lastensairaala 2017 -keräykseen. Yle taltioi konsertin ja se esitetään myös televisiossa.

Ville Ja Valle julkaistaan CD-levynä syyskuussa ja myös jokaisesta myydystä levystä lahjoitetaan osa Uusi Lastensairaala 2017 -keräykseen. Koko hyväntekeväisyyshankkeen suojelijana toimii 89-vuotias runoilija ja lastenkirjailija Kirsi Kunnas, jonka alkuperäisiin loruihin monet levyn kappaleista perustuvat.

“Olen sydämelläni mukana ja iloinen, että Ville Ja Valle -lastenlevy on tukemassa uutta lastensairaalaa. Auttakaamme yhdessä pikku potilaita”, Kirsi Kunnas kehottaa.

La 5.10. klo 15.00, Kulttuuritalo, Helsinki 

Liput 20-200 € + Lippupalvelun toimitusmaksu 2,50-3,50 €. Konsertin tuotto sekä Lippupalvelun perimät toimitusmaksut lahjoitetaan kokonaisuudessaan Uusi Lastensairaala 2017 -keräykseen.

 Osta liput Lippupalvelusta

Takaisin
Translate »