Kesäkuun lopulla jazzmatka Pietariin

Kuvat:

07.04.2018 22:44


JFC Jazz Clubin tiivistä tunnelmaa (© Sirpa Pääkkönen)

VenäjänMatkat järjestää ensi kesänä ensimmäistä kertaa jazzmatkan Pietariin. Matka järjestetään 28. kesäkuuta – 1. heinäkuuta, jolloin kaupungissa on meneillään sekä klassisen musiikin Valkeat yöt –festivaali että sen kylkeen luotu Valkeiden öiden swing –festivaali. Matkan aikana tutustutaan Pietarin monipuoliseen jazztarjontaan. Jazzmatkan ohjelmaan kuuluvat konsertit Pietarin jazzfilharmoniassa, JFC-jazzklubilla ja jazzlaiva Kvadratilla, jotka ovat perinteisesti olleet kolme keskeistä napaa Pietarin jazzelämässä.

Kaupungissa on soitettu jazzia vuosikymmenten ajan. Venäläinen jazz on saanut vaikutteita esimerkiksi maan rikkaasta kansanmusiikin perinteestä. Jazzmuusikoilla on erittäin hyvä koulutustausta. Monet jazzmuusikot ovat saaneet klassisen musiikin koulutuksen ennen uraa jazzin parissa. Viime vuosikymmeninä jazzvaikutteita on tullut Venäjälle myös länsimaista ja Yhdysvalloista.

Jazz Philharmonic Hall

Trumpetisti ja pianisti David Gološokinin yhtye on yksi vanhimmista yhtäjaksoisesti toimineista venäläisistä jazzyhtyeistä; se on toiminut jo viisikymmentä vuotta. Hänen halusi nimeään kantavalle yhtyeelle oman klubin ja perusti Pietarin jazzfilharmonian vanhaan elokuvateatteriin vuonna 1989. Elokuvateatteri remontoitiin kauniiksi ja tunnelmalliseksi jazzklubiksi, jossa on kaksi salia ja pieni jazzin historiaa käsittelevä museo.

Jazzfilharmoniassa kuullaan usein mainstreamia tai vanhaa jazzia.

Oleg Kuvaitsevan yhtye Pietarin jazzfilharmoniassa (© Sirpa Pääkkönen)

Uudempaa jazzia kuullaan JFC-klubilla, jonka pietarilaiset muusikot perustivat 1990-luvun puolivälissä pianisti Andrei Kondakovin johdolla. Ohjelmistossa on monia jazzin suuntauksia, modernia jazzia, fuusiojazzia, funkia ja kaikkia nykytyylejä. Klubilla esiintyy monia uusia pietarilaisia jazzyhtyeitä.

Viisikymmentä vuotta toiminut jazzklubi Kvadrat järjestää kesäisin jazzristeilyjä Nevalla. Jazzristeilyt ovat osallistujille mieleenpainuvia kokemuksia, kun laiva lipuu jazzin soidessa Nevan siltojen alitse ja ohittaa komeita historiallisia rakennuksia kuten Talvipalatsin ja Pietari Paavalin katedraalin.

Valkeiden öiden swing –festivaalilla kuullaan myös suomalaisia muusikoita, kun Frim-Fram Quartet esiintyy Jazzfilharmoniassa lauanatina 30. kesäkuuta.

Matkan aikana tutustutaan jazzin lisäksi myös muuhun kulttuuriin. Ohjelmassa on vierailu Eremitaasin Pääesikunnan talossa, jossa on vaihtuvia näyttelyitä ja museon kokoelmat 1850-luvulta lähtien. Toinen vierailukohde on säveltäjä Nikolai Rimski-Korsakovin kotimuseo.

Jazzmatkalla oppaana ja asiantuntijana toimii Suomessa asuva tuottaja ja jazzmuusikko Sergei Sokolov ja matkanjohtajana kulttuuritoimittaja Sirpa Pääkkönen.

 

HINTA alk. 655 €

HINTAAN SISÄLTYY
Kesto 4 pv/3 yötä, to-su
Matkustustapa Allegro-juna

Sisältyy:
Allegro-junamatkat 2. luokassa Helsinki-Pietari-Helsinki
majoitus Station Hotel Z12 *** (standard-huoneet)
hotelliaamiaiset
ohjelman mukaiset tutustumiskohteet
ohjelman mukaiset ateriat
suomalaisen matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan

HUOM! Jokaisen matkalle lähtijän tulee hankkia viisumi ja varmistaa matkavakuutuksen kattavuus. Viisumia ei saa ilman matkavakuutusta.
Viisumi 86 € ei sisälly hintaan.​​

LISÄMAKSUSTA
205€ yhden hengen huone

 

Matkaohjelma

Torstai 28.6.

Lähtö Helsingistä Allegro-junalla klo 11.00. 
Saapuminen Pietariin klo 14.27. Kuljetus hotelliin ja majoittuminen.
Yhteislounas hotellin läheisyydessä. Ruokailun jälkeen vierailemme Jazz-filharmonian museossa. Oppaana ja tulkkina toimii Sergei Sokolov.
Illalla nautimme Jazz-filharmonian konsertista.

Perjantai 29.6.

Aamiaisen jälkeen museokäynti Rimski-Korsakov -museossa kävellen (ennakkoilmoittautuminen, museon sisäänpääsymaksu maksetaan erikseen). Nautimme lounaan,  minkä jälkeen halukkaat ehtivät tutustua omatoimisesti lähiympäristön ”baarikatu” Rubinshteiniin.

Lisämaksusta iltavaihtoehdot (tarjonta ja lippujen hinnat selviävät huhti-toukokuussa):
-Konsertti Jazz-filharmoniassa (Valkeiden öiden jazz-festivaalin ohjelmistoa)
-klassisen musiikin konsertti Filharmonian suuressa salissa
-baletti/ooppera Mihailovskin teatterissa

Lauantai 30.6.

Aamiaisen jälkeen halukkaat voivat matkanjohtajan johdattelemina tutustua
Eremitaasin Pääesikuntaan (ennakkoilmoittautuminen, museon sisäänpääsymaksu), jossa on vaihtuvia näyttelyitä ja impressionistien kokoelmia.

Iltapäivällä siirrymme nauttimaan festivaalin musiikkitarjonnasta Taiteiden aukiolle. Puisto täyttyy jammailusta, swingistä ja jazzista.
Illansuussa lähdemme konserttiin JFC-klubille, josta on kuljetus hotellille konsertin päätyttyä.

Sunnuntai 1.7.

Hotelliaamiaisen jälkeen luovutamme huoneet ja siirrämme tavarat bussiin, joka kuljettaa meidät Nevan rantaan. Päivän kohokohta on jazz-risteily Nevalla. Risteilyn jälkeen tutustumme kaupunkiin suomeksi opastetulla kiertoajelulla, joka päättyy Nevan valtakadulle, Nevskille.
Vapaata ostosaikaa, jonka jälkeen siirrymme linja-autolla Suomen asemalle.
Allegro-juna lähtee klo 20.30 Suomea kohti.

(Aikataulut sitoumuksetta, pidätämme oikeuden pieniin aikataulumuutoksiin.)

 

Lisätiedot ja matkan varaus löytyy tästä

 

 

Takaisin
Translate »