All That Jazz!

Kuvat: Katja Toivola

30.07.2015 08:58


Paraatirumpalit Kerry Brown ja Anthony Bennett tauolla New Orleansissa

New Orleansissa asuvan pasunisti Katja Toivolan valokuvanäyttely ”All That Jazz!” oli esillä Savitaipaleen kirjastossa 15. kesäkuuta – 3. heinäkuuta, 2015. Näyttely oli osa Savitaipale Soi-tapahtumaa. Näyttelyidean isänä oli Savitaiapale Soi -tapahtuman johtaja Mika Terho ja sen suunniteluapuna toimni Natalie Keto-Girgin.  Näyttelyn tukijana toimi Hakamäen Apteekki.

Kaikki näyttelyn kuvat oli otettu New Orleansissa, Louisianassa. Jazzin kehtona tunnettu kaupunki on tulvillaan eurooppalaisia, karibialaisia ja afrikkalaisia vaikutteita ja on rikkaan historiansa ansiosta yksi Yhdysvaltojen mielenkiintoisimmista ja kulttuurintäyteisimmistä kaupungeista.

Kuvissa leikittelevät valot ja varjot, auringonsäteet, karnevaalikauden surrealistinen tunnelma, sadunomaiset maisemat, historialliset rakennukset, jazz-konserttien lämmin henki, ajattomat perinteet ja rituaalit sekä Mardi Gras -intiaanien väriloisto. Kuvat ovat hetkiä ja hetket ovat kuvia.

Pasunisti, etnomusikologi Katja Toivola teki ensimmäisen matkansa New Orleansiin vuonna 1995. Nykyisin hän asuu kaupungissa vakituisesti ja elättää itsensä soittamalla jazzia sekä omillaan että yhdessä miehensä, trumpetisti Leroy Jonesin kanssa.

Toivolan pitkäaikainen intohimo on valokuvaus, ja hänen kuvissaan yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla New Orleansin alati sykkivä rytmi sekä jazzin syntymäkaupungin runollinen kauneus.

Katja Toivola on kotoisin Helsingistä, mutta suku on Taipalsaaren Mielakansaaren pitkäaikaisia kesäasukkaita jo vuosikymmenten takaa.

Nyt tuon näyttelyn kuvat ovat nähtävissä netissä . Niitä on mahdollisuus myös ostaa sen kautta.

 

 

 

Takaisin
Translate »