Brittilistoilla menestyneet suomalaiset bluesartistit yhdistävät voimansa videolla

Kuvat:

17.08.2015 19:25


Erja Lyytinen ja Micke Björklöf

Suomalaisen bluesylpeyden, Micke Björklöf & Blue Stripin keväällä julkaistu ja loistavia arvosteluja maailmalla kerännyt albumi “Ain´t Bad Yet” on viihtynyt peräti neljä kuukautta brittein saarten IBBA (Independent Blues Broadcasters Assosiation of UK) Radiosoittolistalla, parhaimmillaan sijalla 16. Heinäkuun listalla se oli 17.

Toisen maamme johtavan bluesartistin, Erja Lyytisen levy Live in London oli samaisella IBBA:n listalla ykkössijalla heinäkuussa. Koskaan aikaisemmin ei ole listalla ollut kahta suomalaisartistia yhtä aikaa, eikä ylipäätään muutenkaan suomiväriä ole listalla aiemmin juuri nähty.

Artisteja yhdistää myös uusi video. Micke Björklöfin ja bändinsä Hold Your Fire Baby – elokuvamaisella uutuusvideolla esiintyy myös Erja Lyytinen. Videon on ohjannut Teemu Kyytinen joka yleensä vaikuttaa tanssitaiteen puolella.

– Meillä on Erjan kanssa muitakin yhteistyö kuvioita menossa niin tämä oli ihan luonteva askel asioiden edistämiseksi, sanoo Micke Björklöf.

Yhtyeen ura on muutenkin viime vuosina ollut vahvassa nosteessa. Keväällä Micke Björklöf & Blue Strip palkittiin Finnish Blues Awards –gaalassa vuoden bändinä.

Kymmenkertaisen Grammy voittaja John Porterin tuottama ”Ain´t Bad Yet” on soinut muutenkin tiuhaan alan radioasemilla keski-euroopassa sekä Australiassa. Tällä hetkellä levy on ehdokkaana saksassa “The German Record Critics Awardseissa” vuoden paras blues albumi sarjassa.

Keväällä bändi edusti Suomea European Blues Challenge 2015 tapahtumassa Brysselissä. Yhtyeen New Orleansissa äänittämä ”After The Flood” albumi valittiin vuoden kotimaiseksi blues levyksi 2013.

 

www.mickebjorklof.com
www.facebook.com/bluestrip

Takaisin
Translate »