Erik Lindströmin apuraha jazzmuusikko–säveltäjä Adele Saurokselle

Kuvat:

10.09.2020 08:47


Sauros Pori Jazzissa 2019 (© Soili Vauhkonen)

Musiikkiarkiston hallitus on päättänyt myöntää Erik Lindströmin rahaston 1500 euron apurahan Adele Saurokselle Yhdysvaltain opintomatkaa varten. Sopraano- ja tenorisaksofonia sekä huilua soittava Sauros säveltää aktiivisesti jazzmusiikkia erilaisille kokoonpanoille. Hänen yhtyeistään voidaan mainita esimerkiksi Adele Sauros Quartet, Adele Sauros London Quartet, Katu Kaiku, JAF Trio ja Superposition.

Musiikkiarkiston hallituksen puheenjohtaja Hannu Tolvanen ja arkiston hoitaja Maaret Storgårds luovuttivat stipendin (© Sakari Puhakka)

Sauros on esiintynyt keskeisillä kotimaisilla jazz-festivaaleilla sekä kansainvälisesti mm. Isossa-Britanniassa, Alankomaissa, Saksassa, Pohjoismaissa ja Baltiassa. Sauros on säveltänyt musiikkiaomille levyilleen It’s Who I Am (2014) ja My Spontaneous Mind (2016) sekä Katu Kaikun levyille Tokyo/Kuopio (2016) ja Luna (2019). Hän on myös mukana Superposition ja JAF Trio -yhtyeiden 2020 julkaistuilla debyyttialbumeilla.

Sauros valmistuu Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi vuoden 2020 aikana. Aikaisemmin hän on opiskellut myös Royal Academy of Musicissa Lontoossa (2018–2019) sekä Metropolian Pop/Jazz-linjalla (muusikon kandidaatin tutkinto 2016).

Apuraha luovutettiin Adele Saurokselle 8.9.2020 Helsingin Laulumiehissä järjestetyssä jaZZanti-konsertissa, jossa esiintyivät Verneri Pohjola ja Mika Kallio.

Adele Sauros ja Verneri Pohjola (© Sakari Puhakka)

Musiikkiarkisto (www.musiikkiarkisto.fi) kerää, säilyttää ja tarjoaa suomalaiseen musiikkiin liittyvää aineistoa ja tietoa. Musiikkiarkistossa on aineistoja yli 1,1 hyllykilometriä, ja ne kattavat merkittävän osan suomalaista musiikki- ja kulttuuriperintöä.  Aineistojen runkona ovat musiikkialan toimijoilta sekä musiikin tutkijoilta ja harrastajilta saadut luovutukset kuten äänitteet, videot, valokuvat, haastattelut, nuotit, käsikirjoitukset, musiikkilehdet, musiikkikirjat, sopimukset ja kirjeenvaihto. Joukossa on runsaasti julkaisematonta, ainutkertaista aineistoa.

Erik Lindströmin rahaston tarkoituksena on tukea nuorten suomalaisten jazzmuusikoiden opiskelua ensisijaisesti Yhdysvalloissa. Musiikkiarkiston yhteydessä toimivan Lindströmin rahaston pääoman on lahjoittanut Suomen Jazzlegenda nro 1, säveltäjä ja muusikko Erik Lindström (1922–2015).

Takaisin
Translate »