Helsinki hauskemmaksi -tunnustuspalkinto Jorma Railonkoskelle

Kuvat: Matti Korhonen

14.08.2014 18:02


Jorma Railonkoski

Art goes Kapakka -kaupunkifestivaalin Helsinki hauskemmaksi -tunnustuspalkinto jaetaan vuosittain henkilölle tai yhteisölle, joka on riemastuttanut ja vilkastuttanut Helsingin kaupunki- ja kulttuurielämää. Palkinto luovutettiin to 14.8.2014 klo 18.00 Art goes Kapakan ja sen Tsiigaa-taidenäyttelyiden avajaisissa Artekissa (Eteläesplanadi 18). Palkinnon luovuttivat Art goes Kapakan puolesta Lissu Kirves ja Mikko Leisti.

20. Art goes Kapakan Helsinki Hauskemmaksi -tunnustuspalkinnon saavat:

Ravintoloitsija Jorma Railonkoski  

Helsinki Cup

We Love Helsinki – Toimittaja, kuvaaja Timo Santala

Ravintoloitsija Jorma Railonkoski – Stroyvillen isä

Helsingin ravintolamaailma on muuttunut viime vuosikymmenten aikana huimasti. Muutoksen taustalla on ihmisten kasvanut kiinnostus makuihin, ideoihin ja ilmiöihin sekä luonnollisesti halu kohdata toisiaan. Jotta nuo kohtaamiset ovat tänä päivänä ravintoloissa, kahviloissa ja klubeilla mahdollisia, on taustalla tapahtunut paljon. Ideoinnin, suunnittelun ja riskinoton lisäksi ravintolaelinkeino on saanut käydä lukuisia keskusteluja ja esittää perusteluja, jotta yhteiskunta on voinut tehdä toimintaedellytyksiä parantavia päätöksiä. Ravintoloitsija Jorma Railonkoski on vuodesta 1978 lähtien perustanut yli 20 ravintolaa, joita rakentaessaan hän on useasti saanut eturintamassa käydä tuota keskustelua. Ja ollut siinä sinnikäs. Vuosiakin kestäneet prosessit ovat tuttuja. Kun väännöt on tehty ja on asiakaspalvelun aika, Jorma Railonkoski on luottanut elävän musiikin voimaan. Vuosittain yli tuhat live-keikkaa järjestävä perheyhtiö kokoaa ihmiset yhteen nauttimaan vuosien aikana tehdystä työstä.

Hyvä vääntö ja elävä musa tekevät Helsingistä hauskemman.

Happy Hours Restaurants  

20. ART GOES KAPAKKA 14.-23.8.2014

Art goes Kapakka on saattanut yhteen korkeatasoista taidetta ja ihanaa yleisöä festivaaliravintoloissa vuodesta 1995 lähtien. Festivaaliohjelman tavoitteena on tarjota ajankohtainen ja uutta esittelevä ohjelmakokonaisuus. Festivaalin käynnistää vuodesta 1996 asti järjestetty Kuorojen Kierros yhteiskonsertilla. Tiede on Taidetta -keskustelusarja pohtii ajankohtaisia kysymyksiä, Tsiigaa-taidenäyttelysarja avaa ravintolatilat huipputaiteelle, Maista-ruokasarja vie yleisön ainutkertaisten makujen pariin ja Muotia-sarja esittelee kiinnostavia kotimaisia suunnittelijoita festivaaliravintoloissa. Art goes Kapakka on jakanut vuodesta 2000 vuosittain Helsinki hauskemmaksi -palkinnon pääkaupungin kulttuurielämää vilkastuttaneelle henkilölle tai yhteisölle.

Art goes Kapakka on Helsingin juhlaviikkojen yhteistyöfestivaali. Art goes Kapakan yhteistyökumppaneita ovat Nikolai Sinebrychoff, Gancia, Danske Bank MobilePay, Bright, Clear Channel, Heinon Tukku, Suomen Akatemia, Tekes, Duodecim, Artek ja Pianokeskus.

www.artgoeskapakka.fi

Takaisin
Translate »