IBBF ei soi ensi kesänä Imatralla

Kuvat: Osku Rajala

06.11.2014 16:43


Bigger is better… Big Band -kilpailun bandien kapellimestarit Koskenpartaan ulkolavalla

Imatra Big Band Festivalia ei järjestetä kesällä 2015. Festivaalin aiemmin järjestänyt taho haki itsensä konkurssiin alkusyksystä. Nurinmenneen yhdistyksen tilalle perustettu osuuskunta suunnitteli järjestävänsä tapahtuman pienempimuotoisena ensi kesänä, mutta nyt sen hallitus päätyi laittamaan hanskat naulaan, koska Imatran kaupunki ei myöntänyt festivaalille haettua 80 000 euroa.

Imatran kaupunginhallituksen puheenjohtajan Anna Helmisen (kok.) mukaan 80 000 euron varaus kesäfestivaalin tukemiseen jätetään vuoden 2015 talousarvioon.

– Osuuskunnan esittämillä laskelmilla kaupunki ei ole valmis antamaan sille 80.000 euroa. Kaupungin antama tuki ei voi olla festivaalin päärahoituslähde. Osuuskunnan nykyisten laskelmien kaupungin tuki kokonaiskustannuksista olisi noin 50 prosenttia.

Tiukka mutru huuleen, selkä vastatuuleen… Hannu Sopanen

Tiukka mutru huuleen, selkä vastatuuleen… Hannu Sopanen

Kaupunginhallitus ei päättänyt, millaisella summalla se voisi tukea osuuskuntaa, vaan päätös mahdollisesta tukisummasta jätettiin myöhäisempään ajankohtaan.

Osuuskunta on pettynyt Imatran kaupungin päätökseen kokien, että he saivat katteettomia lupauksia rahallisesta avustuksesta.

– Mehän emme olisi ruvenneet edes perustamaan osuuskuntaa muuten. Poliitikot taputtelivat selkään, että yrittäkää yrittäkää, ei tässä mitään hätää ole. Tässä on tulos, osuuskunnan Hannu Sopanen lateli paikallisessa Uutisvuoksi -lehdessä

–  Meiltä vaadittiin pienellä varoitusajalla runko siitä, millainen festivaali tulevana kesänä olisi. Kaupunginhallitus pyysi meidät Harri Nykäsen kanssa kuunteluun. Olimme siellä ja totesimme, että eiväthän he olleet perehtyneet siihen meidän paperiimme ollenkaan. Se oli ensimmäinen merkki, ettei tästä mitään hyvää tulevaisuudessakaan tule, Sopanen jatkaa Uutis-Vuoksessa.

Yhtenä rahoituksen kariutumisen lisäsyynä on mainittu kiire. Ensi kesän festivaalia ajatellen järjestelyt olisivat joidenkin tahojen mukaan olleet auttamatta myöhässä. Tuskinpa aivan näinkään…

Osuuskunta toivoo, että Imatran maine big band -kaupunkina kuitenkin säilyisi, vaikkei festivaalia järjestetäkkään. Viime vuonna kurssi houkutteli Imatralle liki 120 muusikkoa Suomesta ja ulkomailta.

BB-kurssin toiminnajohtaja Antti Rissanen vakuuttaa kurssin jatkuvan, vaikkei festivaalia järjestetäkään. Ensi vuonna kurssi on tarkoitus pitää 22. – 27. kesäkuuta. Tuolloin on järjestyksessään 40. kurssi.

Takaisin
Translate »