Jazzin ja piirrosten trio

Kuvat:

26.03.2014 12:57


Comics in Concert

Haitaristin, kitaristin ja piirtäjän poikkitaiteellinen trio keikkailee tänä keväänä Luulajassa, New Yorkissa, Luzernissa ja Helsingissä. Sarjakuvataiteilija Ville Ranta, mm. Dallapésta tuttu haitaristi Niko Kumpuvaara ja säveltäjä-kitaristi Aleksi Ranta ovat esiintyneet yhdessä ”Comics in Concert”-nimisenä projektina vuodesta 2009. Nyt on vuorossa eräänlainen maailmankiertue.

Comics in Concert on jazz-improvisaatiota, eri musiikkityylejä ja sarjakuvaa triolla, jonka yksi instrumentti on seinälle heijastettu live-piirros.

Ensimmäinen keikka oli Luulajan jazz-festivaaleilla Ruotsissa perjantaina 14.3. Seuraavaksi bändi siirtyy New Yorkiin, jossa se esiintyy 2.4. Columbian yliopistolla ja 5.-6.4. järjestettävillä MoCCA-sarjakuvafestivaaleilla. Seuraavalla viikolla,11.4. Ville ja Aleksi esiintyvät duona Sveitsin Luzernissa Fumetto-sarjakuvafestivaaleilla. Vuoden ensimmäinen Suomen-keikka on Helsingissä 8.5. maailmaa kiertävällä Unlike-elokuvafestivaalilla Ravintola Siltasessa. Ja lisää on tulossa…!

Comics in Concertin idea on peräisin Angoulêmen sarjakuvafestivaaleilta Ranskasta, jossa Ville Ranta oli mukana ensimmäisistä konserteista vuonna 2006. Aleksi Rannan ja Niko Kumpuvaaran kanssa ideaa on kehitelty eteenpäin, ja trio on esiintynyt mm. Kiasmassa, Oulun ja Turun musiikkijuhlilla, Tukholman SPX-sarjakuvafestivaaleilla, Helsingin sarjakuvafestivaaleilla jne. Elokuussa 2012 trio esiintyi Suomenlinnan Viapori-jazzissa rap-artisti Tommy Lindgrenin ja beatboxaaja Felix Zengerin kanssa.

Takaisin
Translate »