Linda May Han Oh lokakuussa residenssitaiteilijaksi Suomeen

Kuvat:

28.09.2021 11:16


Linda May Han Oh tulee soittamaan ja opettamaan Suomeen.

Useiden nykyjazzin huippumuusikoiden kanssa soittanut basisti ja säveltäjä Linda May Han Oh saapuu Suomeen residenssitaiteilijaksi lokakuussa. Vierailunsa aikana hän mm. opettaa Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmässä ja konsertoi UMO Helsinki Jazz Orchestran kanssa 15.10. Kulttuuritehdas Korjaamolla. Lisäksi hän esiintyy Turussa ja Tampereella.

Malesiassa syntynyt ja Australiassa kasvanut Han Oh asuu nykyään New Yorkissa. Muutettuaan Yhdysvaltoihin hän työskennellyt pitkään Pat Mehenyn kanssa. Muita hänen säännöllisiä soittokumppaneitaan ovat myös pianisit Vijay Iyer ja saksofonisti Joe Lovano, jonka tuoreella levylläkin Han Oh on mukana. Omissa nimissään hän on julkaissut viisi albumia ja ollut mukana kymmenillä muilla. Tunnustuksena osaamisestaan Jazz Journalists Association on valinnut hänet vuoden basistiksi kolmena viime vuotena. Muusikkouransa lisäksi hän on apulaisprofessorina Berklee College of Musicissa.

Korjaamon konsertissa UMO soittaa Rasmus Soinin johdolla Linda May Han Oh:n sävellyksiä, joita isolle orkesterille ovat sovittattaneet Soinin lisäksi Sampo Kasurinen ja Oskari Siirtola.

Suomen Jazzliiton, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmän, UMO Helsinki Jazz Orchestran ja Muusikkojen liiton yhteistyönä toteutetun Jazz Finland Residency-ohjelman tarkoituksena on edistää alan kansainvälisten ja suomalaisten toimijoiden verkottumista sekä tarjota mahdollisuuksia uusien luovien yhteishankkeiden ja ideoiden syntymiselle.

Jazzliiton koordinoima ja hallinnoima residenssi kutsuu vuosittain Suomeen kaksi kansainvälistä artistivierasta 1-2 kuukauden residenssijaksolle, jonka ohjelmaan kuuluu mestarikurssien pitäminen Sibelius-Akatemiassa sekä esiintyminen UMO:n kanssa. Lisäksi ammatti- jazzmuusikot voivat ehdottaa yhtistyötä residenssiartistille. Ohjelman ensimmäinen residenssiartisti oli rumpali ja säveltäjä John Hollenbeck. Hän vieraili täällä elokuussa.

 

 

 

Takaisin
Translate »