Monitaiteellinen jazzelämys Galleria Ruplassa

Kuvat: Sini Pennanen

26.10.2015 10:45


Janne Maarala

Syksyinen jazzkonserttisarja täyttää näyttelytilan swingin sykkeellä ja tanssin energialla. Taidenäyttely, olohuonemainen tila sohvineen ja nojatuoleineen, teekupponen ja tanssilattia luovat konsertista sekä kohtaamispaikan että osallistavan elämyksen. Helsinginkadulla sijaitseva Galleria Ruplan konserteissa esiintyvät Suomen ehdottomat jazzvirtuoosit Joonatan Rautio & Janne Maarala, ja hyvästä meiningistä tanssilattialla vastaa jazzin kultakausien tansseihin erikoistunut Helsinki Traditional Jazz Dance Society.

Musiikista ei tarvitse kenenkään nauttia vain istuma-asennossa – ammattitanssijat kutsuvat yleisön mukaan perinteisen jazztanssin askeleita kokeilemaan.

Torstaina 12.11. klo 19-22 esiintyvä Joonatan Rautio tunnetaan tenorisaksofonin virtuoosina ja soolojen taiturina, jonka soittotyyli on syvään juurtunut jazzperinteeseen. Raution ja Janne Maaralan rytmisesti artikuloitu ja melodisesti hienovieritteinen duokonsertti tarjoilee täydellisen jazzpaletin svengaavasta riemusta herkkään tunnelmointiin.

Sunnuntaina 22.11. klo 17-20 jazzpianon huipputaitaja Janne Maarala säväyttää niin tanssijoita kuin muitakin jazzin ystäviä monipuolisella ohjelmallaan ja omaperäisillä tulkinnoillaan. Maarala on erikoistunut soolopianonsoittoon ja 1900-luvun alkupuoliskon jazzmusiikin tyyleihin: ragtimeen, boogie woogieen sekä swingiin. Esiintyessään hän luo sävelmistä inspiroivia ja mukaansa tempaavia tulkintoja.

Molempien konserttien yhteydessä myös vasta-alkajaystävällinen tanssinopetustuokio, missä yleisö pääsee kokeilemaan perinteisiä jazzia ja tanssimaan hulvatonta 1930-luvun muotitanssi Big Applea. Vetäjänä tanssinopettaja Malin Grahn-Wilder.

Avainsanat:   

Big Apple – ympyrässä tanssittava yhteisötanssi, joka villitsi (ja monien aikalaisten mielestä turmeli) nuorison 1930-luvulla rytmikkäillä, afrikkalais-amerikkalaisesta perinteestä kumpuavilla liikkeillään, kuten kamelikävelyllä ja Spank the Babylla

Helsinki Traditional Jazz Dance Society – johdattaa synkopoiduin tanssiaskelin jazzin kultakausille, afrikkalais-amerikkalaiselle tanssiperinteelle olennaista huumoria ja yhteisöllisyyttä unohtamatta

Rupla – galleria, myymälä ja tapahtumaympäristö, jossa ihmiset tuntevat olonsa kotoisaksi, jakavat ideoita ja inspiroituvat luomaan uutta. Tilassa yhdistyvät taidenäyttelyt, kahvila, vintage-myymälä sekä monipuoliset tapahtumat. Rupla tarjoaa taide-elämyksiä mahdollisimman laajalti erilaisille kohderyhmille tavoitteenaan kaventaa kuilua ihmisten ja taiteen välillä.

Teetanssit – Kansainvälinen teehetken tanssiaisiin yhdistävä swingtanssiperinne, jota Suomessa on pitänyt yllä Helsinki Traditional Jazz Dance Society ry jo monen vuoden ajan. Nyt käsillä oleva konserttisarja yhdistää teetanssiaiset elävän musiikin konserttiin ja kokonaisvaltaiseen taide-elämykseen.

 

Galleria Rupla, Helsinginkatu 16, Helsinki
12.11. klo 19.00 Joonatan Rautio & Janne Maarala Duo & Helsinki Traditional Jazz Dance Society
22.11. kilo 17.00 Janne Maarala & Helsinki Traditional Jazz Dance Society
Liput 7/10 euroa

 

 

Tapahtuman tuottavat tanssija Malin Grahn-Wilder & valokuvaaja, tuottaja Jason DeBose, joiden yhteistyö jazztapahtumien tuottajina alkoi vuonna 2014 heidän tuottaessaan The Groove of New Orleans -shown Helsingin Gloriaan.

Takaisin
Translate »