Musiikin edistämissäätiö jakoi musiikille 2,35 miljoonaa

Kuvat:

26.02.2014 09:52


MES jakoi vuonna 2013 tukea 2,35 miljoonaa euroa

Musiikin edistämissäätiö MES jakoi viime vuonna tukea kotimaiselle musiikille 2,35 miljoonaa euroa. Se oli säätiön ensimmäinen toimintavuosi.

Tukea jaettiin monipuolisesti koko musiikin kentälle. Yhteensä 1 457 hakijaa sai MESin tukea. Sillä tuettiin esimerkiksi musiikkivideoita, koulutusta, keikkakiertueita, konsertteja, työskentelyä, vientiponnisteluja, uusia äänitteitä ja festivaaleja.

MES syntyi kun kaksi aiempaa musiikin tukijärjestelmää ESEK ja LUSES yhdistyivät. Uusi säätiö kattaa nyt koko musiikin alan. Se tukee jokaista musiikin lajia sekä musiikin luomista, esittämistä, tallentamista ja kustantamista.

”Myönteinen yllätys vuoden aikana oli uusien hakijoiden määrän kasvu”, sanoo säätiön pääsihteeri Leena Hirvonen. ”MES ilmeisesti saavutti paremmin koko musiikin kentän kuin aiemmat kaksi järjestelmää. Hakemusten monipuolisuus oli myös ilahduttavaa.”

Säätiön rahat tulevat pääosin sen perustajien, Gramexin ja Teoston, varoista, hyvitysmaksuista sekä pieneltä osin opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Sen jakama tuki on alalla merkittävä. Valtion säveltaidetoimikunnan kohdeapurahoitus on toiminta-avustukset mukaan luettuna samaa luokkaa.

Eniten tukea myönnettiin elävälle musiikille, 423 hanketta sai yhteensä 708 000 euroa. Hankkeet olivat tyypillisesti konsertteja, kiertueita tai tapahtumia. Niistä viidesosa toteutettiin ulkomailla.

Työskentelytukea sai 338 hakijaa yhteensä 564 000 euroa. Kaikkiaan 286 uutta suomalaista äänilevyä sai äänitetukea 366 000 euron arvosta. Audiovisuaalista tuotantoa kannustettiin 321 000 eurolla. Siitä riitti 209 musiikkivideolle ja 20 musiikkiohjelmalle.

Suomalaisen musiikin markkinointia ja vientiä tuettiin 247 000 eurolla. Tuettuja hankkeita oli 75. Lisäksi tukea saivat kuoromatkat, koulutustapahtumat ja nuottijulkaisut.

Kaikki tukipäätökset ovat nähtävissä MESin verkkosivulla.

Takaisin
Translate »