Musiikkiarkisto on julkaissut PDF-kirjana Erkki Pällin teoksen ”Scandian tarina”.

Kuvat:

08.04.2020 14:51


Erkki Pälli: Scandian tarina

Erkki Pällin ”Scandian tarina” kertoo Scandia-Musiikista, jota voidaan pitää maamme ensimmäisenä independent-levy-yhtiönä. Scandia kilpaili menestyksellisesti hittilistoilla maamme suurimman levy-yhtiön Musiiki-Fazerin kanssa. Yhtiön artisteja olivat esimerkiksi Laila Kinnunen, Brita Koivunen, Vieno Kekkonen, Pirkko Mannola, Reijo Taipale, Eino Grön, Danny, Kirka ja Tapani Kansa sekä Olavi Virta ja Georg Malmstén. Kansainvälisen tason sovituksista vastasivat muun muassa Jaakko Salo ja Esko Linnavalli.

Erkki Pälli (1935–2018) luovutti keväällä 2018 Musiikkiarkistoon toimittajatyöhönsä liittyvää aineistoa, joka sisältää muun muassa valokuvia ja haastatteluita sekä ohjelmien käsikirjoituksia ja lehtileikkeitä, sillä hän halusi, että nämä aineistot olisivat käytettävissä hänen kuolemansa jälkeen.

Viimeisiin elinviikkoihinsa saakka Pälli työsti käsikirjoitusta Scandia-Musiikin historiasta tarkoituksenaan saada se julkaistuksi. Hänen tekstinsä sisältää myös katsauksen suomalaisen jazzin historiaan ennen Scandia-Musiikin perustamista.

Musiikkiarkisto toteuttaa nyt Pällin toiveen ja julkaisee hänen käsikirjoituksensa postuumisti. Pälli ei ehtinyt Scandian tarinassaan aivan loppuun saakka, sillä hänen tekstinsä loppuu vuoteen 1966. Kirjan toimittanut Juha Henriksson on kirjoittanut Pällin tekstin täydennykseksi lyhyesti Scandia-Musiikin toiminnasta vuosina 1967–1982.

”Scandian tarina” on julkaistu ilmaisena PDF-kirjana Musiikkiarkiston Open Access -sivuilla:
https://www.musiikkiarkisto.fi/oa/

Erkki Pälli: ”Scandian tarina”
Toimittanut Juha Henriksson
PDF-kirja, 68 sivua. Sisältää 22 valokuvaa.
ISBN 978-952-68364-7-8

Takaisin
Translate »