Teemu Halmkrona voitti Scrivere in Jazz – sävellyskilpailun

Kuvat:

13.09.2014 17:52


Teemu Halmkrona

Teemu Halmkrona voitti Italian Sassarissa Sardiniassa 13. Scrivere in Jazz -sävellyskilpailun finaalikonsertissa  originaalisävellysten -sarjan pääpalkinnon teoksellaan  The Parting of The Ways. Kilpailun ovat aiemmin voittaneet suomalaisista Kari Ikonen ja Sid Hille.

– Olen Kolarissa 1974 syntynyt, Raahen Musiikkiopiston ja Keski-Pohjanmaan konservatorion kasvatti, nykyisin helsinkiläinen säveltäjä, muusikko ja musiikinopettaja. Työskentelen pianistina ja kosketinsoittajana erilaisissa kokoonpanoissa pääasiassa kevyen musiikin genressä sekä opetan vapaata säestystä, säveltämistä ja sovittamista Länsi-Helsingin musiikkiopistossa sekä pianonsoittoa Rytmimusiikkiopisto Taukossa, kertoo Halmkrona.

– Koulutukseltani olen pop&jazz -säveltäjä (Stadia -06) ja vapaan säestyksen opettaja (Metropolia -13). Sävellyksiäni ovat soittaneet mm. UMO, Norrbotten Big Band, Daryl McKenzie Jazz Orchestra sekä lukuisat omat yhtyeeni ja projektini, joista mainittakoon Otteita elämästä -sävellyskonsertti tammikuussa 2013. Olen myös säveltänyt musiikkia ja tehnyt äänitehosteita Tanel Pällin animaatioihin ja sovittanut musiikkia mm. Kansallisoopperalle ja Heinolan kesäteatterille.

– Käytän säveltäessäni tasavahvasti intuitiota ja teknistä tietoutta. Toisinaan ideat voivat olla hyvinkin älyllisiä, mutta lopulliset valinnat niiden välillä tapahtuvat aina intuition tai tunteen varassa. Se mikä tuntuu parhaalta, yleensä myös on sitä. Usein ensimmäinen idea uuteen teokseen syntyy improvisaation kautta – soittelen pianolla tai jollain muulla instrumentilla jotain ja lopulta keksin idean, jota en ole kokeillut ennen. Sitten lähden tietoisesti työstämään sävellyksen siementä ja ennen pitkää käsissäni on valmiin teoksen runko.

Takaisin
Translate »