Tervetuloa Imatran 39. big band –kesäkurssille!

Kuvat: Matti Korhonen

21.03.2014 19:28


Jiggs Whigham

Tänä vuonna big band -kurssilla taas opiskellaan ja pidetään hauskaa pätevien ohjaajien ja mukavien kurssikavereiden kanssa! Kurssin päävierailija on viime vuotiseen tapaan suosittu amerikkalainen pasunisti-kapellimestari prof. Jiggs Whigham, joka toimii myös Englannissa BBC big bandin taiteellisena johtajana.

BB-kurssin big bandeja ohjaavat myös suomalaiset eturivin big band -kapellimestarit Petri Juutilainen, Tapio Maunuvaara ja Erno Tiittanen.

Instrumenttiopetuksesta vastaavat niin UMON riveissä kuin muissakin huippuyhtyeissä soittaneet Tero Saarti; trumpetit, Jouni Järvelä; saksofonit, Petri Juutilainen ja Antti Rissanen; pasuunat ja Markus Ketola; komppi.

Kurssilaisista muodostetaan 3-4 big bändiä tason ja tyylilajin mukaan, mutta kaikki kapellimestarit kiertävät opettamassa eri bändeissä päivittäin!

A-big bandi koostuu pääosin ammattiopiskelijoista ja muista pidemmälle ehtineistä, jolle soitettavan ohjelmiston tuo tullessaan kurssin päävierailija Jiggs Whigham.

B-big band ja C-big band soittavat vaihtelevaa big band -ohjelmistoa ja D-big band, joka koostuu yleensä kurssin nuorimmista; esittää monipuolista ja mielekästä junior-tasolle tehtyä ohjelmistoa.

Nuorimmat osallistujat ovat olleet 8-vuotiaita ja vanhimmat 72-vuotiaita!

Tyypillinen kurssipäivä koostuu aamun instrumenttisessiosta, luennosta, päivän sektioharjoituksesta ja yhtyeharjoituksista sekä illan BB-klubin konserteista.

Kurssin tarkka aikataulu ja lisätiedot löytyvät big band -festivaalin nettisivulta osoitteesta www.ibbf.fi.

Kurssille voi osallistua voit yksin tai kaverin kanssa, sektiona tai kokonaisena bändinä.

Lämpimästi tervetuloat mukaan iloiseen big band -meininkiin!

Antti Rissanen, BB-kurssin toiminnanjohtaja

Kurssin opettajina kesällä 2014 toimivat:

Jiggs Whigham, big band (USA)

Petri Juutilainen, big band, pasuuna

Tapio Maunuvaara, big band

Erno Tiittanen, big band

Antti Rissanen, big band, pasuuna

Tero Saarti, trumpetti

Jouni Järvelä, saksofonit

Markus Ketola, komppi

Takaisin
Translate »