UMOlta ja Tower of Power -legenda Lenny Pickettilta yhteinen levy

Kuvat: Vesa Vehviläinen

26.05.2014 11:37


Lenny Pickett The Prescription -levyn äänityksessä E-Studiolla

Saksofonisti Lenny Pickettin ja Uuden Musiikin Orkesteri UMOn yhteinen albumi The Prescription julkaistaan 10. kesäkuuta Yhdysvalloissa. Albumi on Tower of Powerin saksofonistina ja Saturday Night Live -ohjelman bändin johtajana tunnetun Pickettin yli 40-vuotisen uran toinen.

Maailmankuulu tenorisaksofonisti Lenny Pickett oli pop- ja funkyhtye Tower of Powerin torvisektion keskeinen jäsen vuosina 1972–1981, Saturday Night Live -ohjelman yhtyeen jäsen vuodesta 1985 ja sen musiikillinen johtaja vuodesta 1995 alkaen. Pickett on pitkäaikainen sessiomuusikko ja sovittaja, joka on tehnyt töitä useiden eturivin artistien kanssa David Bowiesta Elton Johniin ja David Byrnestä Katy Perryyn, eikä hänen omaleimaisesta saundistaan voi erehtyä.

The Prescription on vasta toinen Lenny Pickettin oma albumi. Yhdysvaltalaisen Random Act Recordsin julkaisemalla albumilla on yhteensä 10 kappaletta, kuten joukko Pickettin riehakkaasta valssaavaan vaihtelevia alkuperäissävellyksiä, tanakka versio Tower of Power -hitistä What Is Hip? ja 90-luvulla UMOn taiteellisena johtajana toimineen Rich Shemarian leikkisä A Sad State of Affairs.

”Tämä oli ainutlaatuinen projekti, jossa on niin taiteellisia sävyjä kuin hidasta bluesia, nopeaa swingiä, funkia ja eklektisiä elementtejäkin – albumia ei ole helppo luokitella”, Pickett itse sanoo.

Albumin sydän on Pickettin saksofonin ainutlaatuinen fraseeraus ja artikulointi. UMOn alttosaksofonisti Jouni Järvelän mukaan Pickett on ”ainutlaatuinen saksofoni- ja puhallinsoitinten supermies, jolla on uskomattomat taidot ja paljon ideoita – ja joka pystyy soittimen ja partituurin kanssa ihan mihin vain. Lenny on pitelemättömän riemukas ja vastustamattoman räjähtävä”.

”UMOn muusikot sisäistivät musiikkini ikään kuin syleillen sävellyksissäni piileviä konsepteja. Siitä syystä projekti onnistui. He antoivat osaamisensa minun mielikuvitukseni käyttöön. He rakastavat kaikkia musiikin tyylejä ja genrejä eivätkä halua luokitella jazzia. Se teki tästä kaikesta vaivan arvoista”, Pickett luonnehtii.

Pickett kiittää The Prescription -levyn kansiteksteissä yhteistyökumppaneitaan: ”En olisi ikinä uskonut tekeväni joskus jazzalbumia big bandin kanssa, ja minulla on käynyt todellinen tuuri, kun olen saanut tehdä töitä näin monen huippumuusikon kanssa. Tämä levy on monen yhteensattuman lopputulos.”

Levy julkaistaan 10. kesäkuuta Yhdysvalloissa. Euroopan julkaisupäivä sekä mahdolliset yhteiskonsertit julkaistaan myöhemmin.

Takaisin
Translate »