Yhdysvaltalaiset jazzlaulun taiturit Sibelius-Akatemiassa

Kuvat:

25.09.2015 12:16


Carmen Lundy (Photo: Antonio Porcar)

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmä järjestää ensimmäisen kansainvälisen jazzlauluun keskittyvän konferenssin Helsingin Musiikkitalossa 17.-19. lokakuuta. Tapahtuman päävieraiksi on kutsuttu yhdysvaltalaiset jazzpedagogi Michelle Weir sekä jazzlaulaja Carmen Lundy. Konferenssin yhteydessä 18. lokakuuta järjestetään Lundyn ja Sibelius-Akatemian jazzlauluopiskelijoiden yhteiskonsertti.

Konferenssi on ensimmäinen jazzlaulua ja sen tutkimusta yhdistävä kansainvälinen tapahtuma, jonka ohjelman ja sisällön ovat ideoineet jazzlaulajat itse. Sen tarkoitus on lisätä laulajien, muusikoiden ja yleisön tietoa jazzlaulusta ja sen erityispiirteistä sekä toimia ammattilaisten verkostoitumispaikkana. Kolmen päivän aikana jazzlauluun liittyviä taiteilijuuden, koulutuksen ja tutkimuksen kysymyksiä lähestytään luennoilla, työpajoissa, paneelikeskusteluissa ja konserteissa.

– Jazzlaulua tutkitaan eri puolilla maailmaa, mutta yhteinen verkosto alan tutkimukselle ja asiantuntijoille on puuttunut. Konferenssi vastaa siis ajankohtaiseen tarpeeseen. Toivomme sen poikivan myös jatkoa, toteaa tapahtuman puuhanainen, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jatko-opiskelija, jazzlaulaja Jenny Robson.

Carmen Lundy pitää konferenssin yhteydessä Sibelius-Akatemian opiskelijoille mestarikurssin. Sen päätteeksi 18. lokakuuta järjestetään yleisölle avoin konsertti, jossa kuullaan Lundyn omia sävellyksiä sekä jazzstandardeja jazzmusiikin opiskelijoiden ja Lundyn esittämänä. Konsertin toisessa puoliskossa kuullaan Lundya oman yhtyeensä säestyksellä.

– On harvinaista saada tämän luokan laulaja vieraaksemme Suomeen. Lundy on toiminut mentorina tuleville jazzmuusikoille useiden vuosien ajan muun muassa Betty Carterin Jazz Ahead -residenssissä sekä Thelonious Monk Institute of Jazz -klinikoilla. On upeaa saada hänet konferenssivieraaksi kertomaan omia ajatuksia jazzista laulajan näkökulmasta. Tämä on myös loistava tilaisuus jazzmusiikin opiskelijoille päästä työskentelemään maailmanluokan laulajan kanssa, Robson kertoo.

 

Carmen Lundy (USA) & The Sibis Jazz Students, Mestarikurssin päätöskonsertti
18.10.2015 klo 19.00
Musiikkitalo, Black Box, Helsinki
Liput: 8 –  28 euroa, Lippupalvelu

 

 

Takaisin
Translate »