Tampereen G Livelabilla yksivuotisjuhlapäivä

Kuvat: Anna-Kaisa Noki

10.07.2020 12:19


G Livelab Tampereen estradi

G Livelab Tampere juhlii yksivuotispäiviään torstaina 23.7. Juhlapäivänä G Livelabin terassilla on koko päivän kestävä happy hour, ja ilta huipentuu jazzpianisti Aki Rissasen soolokonserttiin.

Heinäkuussa 2019 Tammerkosken rantaan Frenckellin vanhaan pannuhuoneeseen avattu musiikkiklubi on vuoden aikana järjestänyt yli 140 konserttia ja yli 60 muuta yleisö- ja yksityistilaisuutta. Muusikkojen liiton omistamassa G Livelabissa vieraili ensimmäisen toimintavuoden aikana 24 000 asiakasta.

Huippuluokan Genelec-äänentoistostaan ja laaja-alaisesta ohjelmistostaan tunnettu G Livelab Tampere sai joulukuussa 2019 Tampereen kaupungin vammaisneuvoston esteettömyyspalkinnon. Toukokuussa 2020 se valittiin maailman parhaaksi konserttisaliksi kansainvälisessä Mondo*DR awards -kilpailussa. Samassa kategoriassa ehdolla olivat myös Berliinin filharmonia, Lontoon Royal Opera House sekä China National Center for the Performing Arts.

– G Livelab Tampere on ollut iso ponnistus Muusikkojen liiton edistämistoiminnassa, ja se on kovan työn tulos. Siksi on erityisen hienoa, että klubi jo ensimmäisenä vuonna on lunastanut komeasti paikkansa Suomen ja koko maailman estradikartalla, kommentoi Muusikkojen liiton puheenjohtaja Ahti Vänttinen.

G Livelabin konserttitarjonta käynnistyi kevään yleisötilaisuusrajoitusten jälkeen jälleen kesäkuussa, ja suuri osa kesän rajoitetun kapasiteetin konserteista on myyty loppuun. Loppukesän ja alkusyksyn aikana lavalle nousevat mm. Erja Lyytinen, Eevil Stöö, Kaija Saariaho, Timo Lassy ja Ursus Factory.

G Livelab Tampere:

G Livelab Tampere avattiin Tammerkosken rantaan Frenckellin vanhaan pannuhuoneeseen elokuussa 2019.  Klubin pääsuunnittelusta vastasi Casagrande Laboratory, esitystekniikan ja akustiikan suunnittelusta Akukon Oy ja esitystekniikan ripustuksesta Bright. G Livelabin toiminnan ytimessä on huippuluokan Genelec-äänentoisto, joka selittää myös klubin G-etuliitteen.

Musiikin ehdoilla suunniteltu G Livelab Tampere on uusin G Livelab -brändin alla toimiva keikkapaikka. Vuonna 2016 Helsingissä avattu ensimmäinen G Livelab on nopeasti saavuttanut suosikin aseman pääkaupunkiseudun musiikinystävien keskuudessa.

Takaisin
Translate »