Jorma Railonkoski – 85 vuotta!

Kuvat: Harri Aavaharjun kotiarkisto

04.11.2020 17:31


Jorma Railonkoski

Viihdeinsinööri Jorma Railonkoski aloitti uransa opiskelemalla rakennusalan diplomi-insinööriksi ja pätevöityi omien sanojensa mukaan ravintola-alan korkeakoulussa, asiakaslinjalla tosin. Kummastakin opintosuunnasta on ollut hyötyä. Omasta rakennusliiketoiminnasta luovuttuaan hän hyvin nopeasti aloitti ravintoloitsijana.

Kerhonen-Casa Mare-Linnunrata-Santa Fé Helsinki ja Lahti-Port Side-Storyville-Copacabana-On The Rocks-Hampton Bay-Rymy Eetu ja lisäksi paljon ravintolaideoita, jotka toteutuivat paperilla. Jorma on ollut vuosien aikana todellinen ideoiden Vesuvius ja tuntuu, etteivät ne vieläkään ole ehtymässä. Jorma itse on suunnitellut kaikki ravintolansa ja arkkitehtien ja insinöörien apua on tarvittu vain siksi, että hankkeille on saatu rakennusluvat.

Storyvillen voimamiehet avec (oik.): Jorma ja Marja Railonkoski sekä Harri ja Raija Aavaharju

Hänen ravintoloissaan on työmahdollisuuden saanut yli kymmenet tuhannet muusikot ja tietysti muu ravintolahenkilökunta. Musiikkikirjo on laaja, vaikka rakkaimpana tyylinä on säilynyt rakkaus perinteelliseen jazziin. Ideoita on poimittu ympäri maailmaa niin esiintymislavoille, sisustukseen kuin keittiön puolellekin.

Jorma on kuvannut taisteluaan viranomaisten ja naapureiden kanssa Don Quijoten kamppailuksi tuulimyllyjä vastaan. Hyvässä muistissa on mm. Jazzterassin avaaminen Eduskuntatalon naapuriin.

Viimeisimpänä ideana toteutettiin Storyvillen perjantain ja lauantain iltapäiväkerhot, kun ravintoloiden aukioloaikoja rajoitettiin. Ravintoloiden varustaminen viruksia tuhoavalla teknologialla on huomattu suurimpia tiedotusvälineitä myöden.

Jorma on palkittu Classic Jazz ry:n Louis Armstrong -palkinnolla, City -lehden vuoden yrittäjä -palkinnolla ja Art goes Kapakka-festivaalin Helsinki hauskemmaksi -palkinnolla.

Jazzrytmit Onnittelee!

Takaisin
Translate »